Saulius Skvernelis pasakė, ką galvoja apie psichologinę pagalbą medikams

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad pritaria sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nuomonei, jog už psichologinės pagalbos prieinamumą turi būti atsakingi įstaigų vadovai.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dainora Karklytė

Oct 30, 2019, 4:52 PM

„Tai yra ne tik medikų problema. Visose profesijose, kurios patiria vienokį ar kitokį stresą, ta problema yra. Atskiros institucijos tvarkosi ir sprendžia“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis, atkreipęs dėmesį, kad tokios problemos žinomos ir vidaus reikalų sistemoje, kur atsirado psichologai.

„Tą patį gali padaryti ir įstaigos, tai čia yra ne ministerijos arba ne tik ministerijos, o įstaigų, kurios yra savarankiškos (atsakomybė. – ELTA). (...) Medikai yra ta sritis, kuri patiria didžiulį emocinį stresą, turi būti sudaryta pagalba ir visos reikiamos priemonės gauti specialisto konsultaciją ir pagalbą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Spalio 19 d. iš gyvenimo savo noru pasitraukė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytojas traumatologas. Po tragedijos viešojoje erdvėje medikų bendruomenė prabilo apie sunkią psichologinę atmosferą dirbant ligoninėse bei iš vadovybės patiriamas patyčias.

Tuo metu A. Veryga antradienį LRT radijui teigė, kad už psichologinę atmosferą gydymo įstaigoje yra atsakingi vadovai, ir atkreipė dėmesį, kad reikėtų grįžti prie įstaigų vadovų kadencijų klausimo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.