Klaipėdietės populiari procedūra nepagražino: pusę metų negalėjo išeiti iš namų

Klaipėdietei Janinai (42 m.) populiari grožio procedūra taip subjaurojo veidą, kad ji pusę metų negalėjo dirbti, išeiti iš namų.

Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą.  <br> 123rf nuotr.
Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą.  <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-04 07:39, atnaujinta 2020-02-25 07:32

Moteris nuo 2007 metų gyvena Italijoje, kur veidas dažnai kenčia nuo saulės. Dėl šios priežasties ant jo atsirado pigmentinių dėmių. Ji išleido nemažai pinigų, kad jas panaikintų.

Viena kosmetologė moteriai pasiūlė rūgštinį veido valymą. Kadangi Janina gyvena Italijoje, o šiai procedūrai atlikti reikia reikia dviejų savaičių, ji susitarė su vyru, kad grįš į Lietuvą. Kosmetologė papasakojo klientei apie rūgštinio veido valymo pasekmes, pasakė, kad dvi savaites veidas nesugis, bet po dviejų savaičių atsiras nauja oda. 

„Gruodžio 31 d. grįžau į Italiją ir ėjau švęsti su vyru, visos pigmentinės dėmės dingo. Procedūra kainavo 180 Eur“, – pasakojo pašnekovė.

Po keletos metų moteris nusprendė pakartoti procedūrą. Norėjo sutaupyti, todėl šį kartą rūgštinį veido valymą darėsi pas kosmetologę, kurią parekomendavo marti. Specialistė šią procedūrą atliko už 80 Eur. 

Janina šia procedūra norėjo pašalinti nuo veido smulkias pigmentines dėmes, strazdanas. Kosmetologė sakė, kad tai atliks per 10 dienų ir moteris patikėjo. Specialistė padarė rūgštinį veido valymą ir liepė klientei grįžti po 5 dienų biorevitalizacijos (gilaus odos drėkinimo) procedūrai. Kosmetologė tvirtino, kad oda sugis labai greitai. 

Po kelių dienų prieš biorevitalizacijos procedūrą Janinai pradėjo plyšti oda, kremas, kurį davė kosmetologė, graužė odą. Kosmetologė ją įtikino, kad po biorevitalizacijos oda pagis, todėl moteris ryžosi odos drėkinimo procedūrai. 

„Kosmetologė užtepė ant veido anesterinio kremo nuo skausmo, uždėjo plėvelę, atėjo nieko nepasakiusi (aš nebūčiau leidusi!) nuplėšė šašą nuo veido. Po apačia nauja oda dar nebuvo susiformavusi, o ji atliko biorevitalizaciją. Veidas sutino, gavo šalčio – tada buvo -11 laipsnių.

Turi dvi savaitės praeiti, o ši kosmetologė paskubėjo, gal norėjo paimti daugiau pinigų už biorevitalizaciją, svarsčiau. Kosmetologės net nežino, kas odai tinka, ir visoms moterims siūlo rūgštinius veido valymus. Jos baigusios kursus, kuriuose neaišku, ką išmoksta“, – prisiminė ji.

Janina pasakojo, kad veido oda negijo 5 mėnesius, ją graužė, prie lūpų atsirado įtrūkimai, todėl buvo sunku net kalbėti. Moteris, pasitarusi su kita kosmetologe, pradėjo naudoti raminantį kremą, kuriuo gydėsi beveik pusę metų. 

„Mes su vyru turime stomotologijos kabinetą, kuriame abu dirbame. Kai veido oda buvo tokios būklės, negalėjau eiti į darbą, vyrui taip pat kitur teko dirbti, teko uždaryti kabinetą, nes aš esu jo dešinioji ranka. 

Taip pat negalėjau dažytis, vaikščiojau skarą ant veido užsirišusi, turėjau sėdėti užsidariusi namuose – juk Italijos saulė labai kaitri. Atsibundi – oda sutinusi, ją skauda, peršti. Tačiau atleidau šiai kosmetologei, tik pasakiau marčiai, kad neitų pas ją, nes ji tik apie pinigus galvoja, o ne kaip savo darbą tinkamai atlikti.

Ji visą laiką ramino, kad greitai oda pagis, ir net neatsiprašė. Galiausiai pasakė: „Jūs pati to norėjote“. Bet aš juk neprašiau, kad nuplėštų man odą. Nusiunčiau tekstą paskaityti, kuriame rašoma, kad negalima greitinti procedūros, o ši atsakė: „Nereikia manęs mokyti“, – dėstė Janina.

Pašnekovės manymu, kosmetologėms turėtų būti draudžiama atlikti sudėtingas procedūras, nes jos nėra gerai paruošiamos tokiam darbui. 

„Rūgštinio veido valymo neturėtų daryti nebaigusios medicinos mokslų. Norėčiau visoms merginoms pasakyti: susiraskite gerą specialistą, neikite pas bet ką“, – patarė Janina.

Komplikacijų pasitaiko retai 

„Narmeda“ klinikos gydytoja dermatovererologė Aušra Bičkauskienė tvirtino, kad rūgštinis veido valymas savaime nėra blogis.

„Rūgštys veido gražinimui naudojamos nuo senovės Egipto laikų. Procedūras su rūgštimis atlieka dauguma dermatologų, jie dirba netgi su stipresnėmis rūgštimis nei kosmetologai. 

Komplikacijų, žinoma, pasitaiko, kad visai jų nėra – negali sakyti, bet siekiant geresnių rezultatų, kartais reikia ir stipresnių rūgščių. Stipresnės rūgštys reikalingos spoguotai, riebiai odai, turint inkštirų, smulkių raukšlelių“, – paaiškino A.Bičkauskienė.

Anot odos gydytojos, jeigu šią procedūrą atlieka specialistas, komplikacijų pasitaiko retai. Su silpna rūgštimi rezultatas nebūna toks geras, bet komplikacijų pasitaiko mažiau.   

Rūgščių esama įvairių – nuo silpniausių iki stipriausių. Odos yra skirtingos, todėl jų gydymui atitinkamai naudojamos skirtingo stiprumo rūgštys. Rūgštimis ne tik gražinama oda, bet ir gydoma.  

Kartais rūgštis jautriai odai gali būti per stipri arba sukelti alerginę reakciją. Dėl to labai svarbu, kad procedūrą atliktų specialistas, galintis parinkti tinkamą gydymą.  

„Svarbiausia prieš bet kokią odos procedūrą pasitarti su gydytoju. Vertėtų išsiaiškinti savo odos tipą, kas jai tinka ir tik tada ieškoti žmogaus, galėsiančio atlikti norimą procedūrą.  

Vakuuminis ir ultragarsinis veido valymas dabar labai populiarūs, galbūt dėl to, nes pradėti taikyti neseniai. Mano manymu, aparatai niekada nepakeis patyrusių rankų darbo, todėl patarčiau rinktis įprastą mechaninį veido valymą“, – pabrėžė specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.