SAM kviečia Lietuvos žmones balsuoti už savo sveikos gyvensenos ambasadorius

Jau nuo šiandien kiekvienas Lietuvos pilietis gali išreikšti savo nuomonę, kas taps šių metų Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojamų apdovanojimų „Už sveiką gyvenseną“ laimėtojais. Gavus daugiau nei pusantro šimto paraiškų, komisija atrinko po tris, jų nuomone, apdovanojimo verčiausius žmones, organizacijas ir iniciatyvas penkiose kategorijose: „Už sveikos ateities puoselėjimą“, „Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“, „Už nugalėtą negalią“, „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“, „Už iniciatyvą rinktis kitokį gyvenimą“.

Jau nuo šiandien kiekvienas Lietuvos pilietis gali išreikšti savo nuomonę, kas taps šių metų Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojamų apdovanojimų „Už sveiką gyvenseną“ laimėtojais.<br> SAM pav.
Jau nuo šiandien kiekvienas Lietuvos pilietis gali išreikšti savo nuomonę, kas taps šių metų Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojamų apdovanojimų „Už sveiką gyvenseną“ laimėtojais.<br> SAM pav.
Daugiau nuotraukų (1)

SAM Spaudos tarnyba

Nov 7, 2019, 1:27 PM

Šiuo paskutiniu finaliniu etapu balsuoja visi norintieji – balsavimas internetu SAM svetainėje vyks iki lapkričio 14 d., 12 val. dienos. Primename, kad iš vieno įrenginio galima balsuoti tik vieną kartą.

Daugiausiai balsų surinkę nominantai bus apdovanoti lapkričio 28 d. Vilniuje vyksiančio iškilmingo renginio metu.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, šiais metais itin svarbus vaidmuo tenka visuomenei.

„Mūsų renginys vyksta jau trečius metus, išlieka ne tik senosios tradicijos, bet ir kuriamos naujos. Šių metų naujiena – visuomenės įsitraukimas ne tik teikiant kandidatus sveikos gyvensenos apdovanojimams gauti, bet ir lemiamas balsas, kai po atsakingo komisijos darbo, likus po tris kiekvienos kategorijos nominantus, būtent Lietuvos žmonės galutinai nusprendžia, kas vertas garbingo apdovanojimo. Tad kviečiu visus aktyviai dalyvauti ir balsuoti – dabar viskas priklauso tik nuo kiekvieno iš jūsų“, – sako ministras A. Veryga.

Finaliniai trejetai pristatomi šiose penkiose kategorijose:

„Už sveikos ateities puoselėjimą“ – už darbą su vaikais, jaunimu: jau dešimtmetį bendruomenės sveikatą puoselėjanti Panevėžio „Vilties“ progimnazija; patirtinės stovyklos, žygiai ir seminarai jaunimui „Whatansu“; žurnalistė, knygų tėvams ir jaunimui autorė Jūratė Jadkonytė Petraitienė (VšĮ „AJA komunikacija“), sukūrusi prevencinį edukacinį projektą jaunimui lytiškumo klausimais.

„Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“ – už žmonių, turėjusių problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų vartojimo, reabilitaciją ir pagalbą jiems: didžiausio priklausomybių reabilitacijos centro Lietuvoje, kuriame gydosi žmonės, turintys priklausomybę narkotikams, alkoholiui ir vaistams, vadovas Mindaugas Survilas (VšĮ „Meikštų dvaras“); reabilitacijos centro „Naujas gyvenimas“ įkūrėjas Marius Balčiūnas; Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja Žavinta Kančauskienė, jau beveik 25 metus konsultuojanti ŽIV/AIDS diagnostikos ir gydymo klausimais, padedanti žmonėms, turėjusiems problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų.

„Už nugalėtą negalią“ – už iniciatyvas, skirtas žmonėms, turintiems negalią: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, organizuojanti Sveiko gyvenimo būdo ir psichologinės harmonijos mokomąją stovyklą 40–65 metų amžiaus regėjimo neįgaliesiems; Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Modestas Saldukaitis, kurio pastangomis negalią turintys mokiniai pasiekia aukštų rezultatų tarptautiniu lygiu; Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centro vadovė doc. dr. Brigita Kreivinienė, sukūrusi delfinų terapijos holistinę programą.

„Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“ – už veiklas, skirtas garbaus amžiaus žmonėms: aerobikos pradininkė Lietuvoje, knygos „Aerobika namuose“ autorė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė, lektorė, sportinių konkursų dalyvė ir nugalėtoja Joana Bartaškienė; bendravimo ir pagalbos linija vienišiems garbaus amžiaus žmonėms „Sidabrinė linija“; projektas „Susitikim, mieli senjorai“ (VšĮ Sėkmės idėja“), mažinantis socialinę atskirtį ir didinantis senjorų pasitikėjimą supančia aplinka.

„Už iniciatyvą rinktis kitokį gyvenimą“ – už sveikos gyvensenos iniciatyvas, apimančias tam tikrą bendruomenę ar visuomenės dalį: informacinė platforma gyventojams apie skiepus VakcinABC.lt, sveikos gyvensenos vasaros festivalis ir patyriminiai savaitgaliai „Masters of Calm“, didžiausias Baltijos šalyse pėsčiųjų žygių organizatorius VšĮ „TrenkTuras“.

Primename, kad šiais metais apdovanojimai „Už sveiką gyvenseną“ vyksta trimis etapais:

Pirmuoju etapu nominantus pasiūlė gyventojai, įmonės ir organizacijos, užpildydami specialią anketą SAM puslapyje. Antruoju etapu SAM sudaryta komisija atrinko po 3 nominantus kiekvienai iš minėtųjų 5 kategorijų. Šiais metais Komisiją sudarė lenktynininkas, sporto renginių visuomenei iniciatorius Benediktas Vanagas, sporto ir sveikos gyvensenos treneris Ignas Bakėjus, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas, teisininkas Šarūnas Narbutas, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė, sveikatos laidų autorė, žurnalistė Irena Pivoriūnienė. Komisijos pirmininkas – SAM Visuomenės sveikatos departamento direktorius Audrius Ščeponavičius.

2018 metų apdovanojimai buvo įteikti Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijai, VšĮ „Alfa centras“, Panevėžio žmonių su negalia sąjungai ir jos ilgametei vadovei Reginai Novikienei ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Druskininkų bendrijai.

2017 metų apdovanojimus atsiėmė projekto „Sveikatiada“ organizatoriai, Lietuvos priklausomybės ligų reabilitacijos bendruomenių asociacija, asociacija „Gyvastis“ bei Trečiojo amžiaus universitetų asociacija.

Taip pat renginio metu bus įteikti specialūs sveikatos apsaugos ministro A. Verygos medaliai keturiems sveikatingumo ambasadoriams.

Nuoroda į balsavimus: https://sam.lrv.lt/apklausos/apdovanojimai-uz-sveika-gyvensena-2019-balsuoja-visuomene

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.