Santaros klinikose pasikeitė maitinimo paslaugų tiekėjas

Vilniuje įsikūrusiosiose Santaros klinikose antradienį pasikeitė pacientų maitinimo paslaugų tiekėjas, ligoninei lapkričio pradžioje nutraukus sutartį su bendrove „Pontem“.

Vilniuje įsikūrusiosiose Santaros klinikose antradienį pasikeitė pacientų maitinimo paslaugų tiekėjas<br>Stop kadras.
Vilniuje įsikūrusiosiose Santaros klinikose antradienį pasikeitė pacientų maitinimo paslaugų tiekėjas<br>Stop kadras.
Gitana Letukienė, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene<br>V.Balkūno nuotr.
Gitana Letukienė, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulius Jakučionis

Nov 19, 2019, 1:34 PM, atnaujinta Nov 19, 2019, 2:01 PM

„Viešoji įstaiga Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos ir uždaroji akcinė bendrovė „Pontem“ pagal 2019 metų lapkričio 7 dienos šalių sutarimą nutraukė sutartį dėl pacientų maitinimo ir pastarieji Santaros klinikoms maitinimo nebeteikia nuo lapkričio 19 dienos“, – BNS sakė klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė.

Pasak jos, nuo šiol pacientų maitinimo paslaugas Santaros klinikoms teikia įmonė „Skonio era“.

„Pontem“ projektų vadovė Romana Leleivienė BNS persiųstame komentare sakė, kad sutartis nutraukta nesugebėjus pacientams tiekti atnaujinto valgiaraščio už seno valgiaraščio vienos dienos kainą – 2,59 eurus.

„Pagal pasirašytą susitarimą, po sutarties nutraukimo „Pontem“ palieka visą įrangą, reikalingą maitinimo paslaugoms teikti, naujiems maisto tiekėjams“, – teigė įmonės atstovė.

G. Letukienė teigė, kad nauji tiekėjai vienos dienos maistą pacientui gamins už 5,76 eurus.

Santaros klinikos dar rugsėjo 4 dieną sudarė sąlygas „Skonio erai“ pradėti tiekti maitinimo paslaugą, pasirašydama preliminarią sutartį.

Ligoninė dar rudens pradžioje teigė svarsčiusi nutraukti sutartį su „Pontem“ dėl pasikartojančių pažeidimų ir prastos maitinimo kokybės.

Klinikos ir „Pontem“ septynerių metų sutartį sutartį buvo sudariusios 2014-aisiais.

Pagal lapkričio 1 dieną įsigaliojusias taisykles, ligoniams nebegali būti duodami riebaluose virti, skrudinti, džiūvėsėliuose apvolioti ar jais pabarstyti kepti mėsos, paukštienos ar žuvies gaminiai, taip pat sultiniai ir padažų koncentratai, rūkyti mėsos gaminiai, šaldyti pusgaminiai.

Taip pat taisyklėse numatyti kokybės reikalavimai, leidžiami cukrų, druskos ir skaidulinių medžiagų kiekiai, nustatytas nerekomenduojamų tiekti maisto produktų sąrašas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.