Valstybinės ligonių kasos kalendoriuje – akibrokštas

Valstybinė ligonių kasa (VLK) prie Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlė medikams ir pacientams, be kitų švenčių, švęsti ir gegužės 9-ąją kaip pergalės Antrajame pasauliniame kare dieną.

VLK atstovai tikino, kad kalendoriuje pateikta ir aktualios informacijos.
VLK atstovai tikino, kad kalendoriuje pateikta ir aktualios informacijos.
Valstybinės ligonių kasos kalendoriuje pateiktas švenčių sąrašas užkliuvo konservatorių atstovams Seime.
Valstybinės ligonių kasos kalendoriuje pateiktas švenčių sąrašas užkliuvo konservatorių atstovams Seime.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-11-27 13:20

VLK savo klientams pradėjo dalyti 6 tūkst. egzempliorių tiražu išleistą sieninį kitų metų kalendorių. Jame, be mūsų šalies valstybinių švenčių, pateikiama informacija ir apie Vokietijos, Didžiosios Britanijos bei Rusijos šventines dienas.

Tačiau gegužės 9-ąją Rusijoje pompastiškai švenčiama Pergalės diena Lietuvoje asocijuojasi su okupacijos pradžia.

Į tai dėmesį atkreipęs Seimo narys konservatorius Laurynas Kasčiūnas stebėjosi VLK pasirinkimu: „Tai absurdas. Tikriausiai tokia klaida atsirado dėl valdininkų neraštingumo, o ne dėl bandymų veikti prieš savo valstybės interesus. Bet tokia klaida gali būti atleistina privatininkams, o ne už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikomai valstybės įstaigai.“

Kitas konservatorius Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas mano, kad tokį kalendorių išleidusi VLK tiesiog švaisto biudžeto lėšas.

„Tačiau jei jau VLK nutarė, kad toks kalendorius jai būtinas, galėjo pateikti informaciją ne apie šventes Rusijoje, bet apie pacientams svarbias paslaugas, pavyzdžiui, kur kreiptis dėl dantų ar sąnarių protezavimo.

Dabar ne tik pinigai paleidžiami vėjais, bet dar ir užgaunami žmonių jausmai“, – kalbėjo A.Matulas.

Valstybinės ligonių kasos atstovų teigimu, kalendorių spausdinimo paslaugos buvo pasirinktos viešojo pirkimo būdu, o viena sąlygų skelbė, kad leidinyje, kaip įprasta, būtų nurodytos valstybinės šventės.

„Konkursą laimėjusi spaustuvė pasiūlė tipinį Lietuvos ir kitų valstybinių švenčių sąrašą, koks spausdinamas visų jos klientų kalendoriuose.

Individualiai buvo maketuojamas tik kalendoriaus viršelis – viršutinis ir apatinis puslapiai, o juose pateikta medikų bei pacientų bendruomenėms aktuali informacija“, – aiškino VLK atstovai.

VLK užsakymu kalendorių su informacija apie Rusijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos valstybines šventes išleidusios Šiaulių spaustuvės vadovas Stanislovas Dikšas „Lietuvos rytui“ teigė, kad panašių leidinių pageidauja verslo ryšių su šiomis šalimis turintys klientai.

„VLK tuos kalendorius tikriausiai kabins ne pas save, gal jie paklius logistikos atstovams, taip pat bus dovanojami kitose šalyse“, – svarstė S.Dikšas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.