Išgąsdino kalbos apie Švėkšnos psichiatrijos ligoninės likimą

Švėkšnoje esantis Klaipėdos jūrininkų ligoninės psichiatrijos departamentas tikrai išliks, ir niekas nesiruošia jo uždaryti, – tokią žinią praneša Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

Švėkšnoje esantis Klaipėdos jūrininkų ligoninės psichiatrijos departamentas tikrai išliks, ir niekas nesiruošia jo uždaryti.<br>Silutesnaujienos.lt nuotr.
Švėkšnoje esantis Klaipėdos jūrininkų ligoninės psichiatrijos departamentas tikrai išliks, ir niekas nesiruošia jo uždaryti.<br>Silutesnaujienos.lt nuotr.
Klaipėdos jūrininkų ligoninei ir toliau vadovaus profesorius Jonas Sąlyga.
Klaipėdos jūrininkų ligoninei ir toliau vadovaus profesorius Jonas Sąlyga.
Daugiau nuotraukų (2)

Silutesnaujienos.lt

Jan 31, 2020, 6:00 PM

Pasak vyriausiojo gydytojo J. Sąlygos, Šilutės savivaldybės vadovų skleidžiama žinia, kad šią ligoninę ketinama uždaryti, neatitinka tikrovės, tokių planų ligoninės vadovybė nesvarstė. Be to, pasak J. Sąlygos, Švėkšnos psichiatrijos departamentas yra ne Šilutės savivaldybės pavaldumo įstaiga, tai – Sveikatos apsaugos ministerijos įstaiga. Sveikatos apsaugos ministerijai priklauso ir ligoninės pastatai. Todėl tik SAM ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovybė ir galėtų spręsti klausimą apie tolesnį įstaigos likimą.

Šioje ligoninėje, pasak vyr. gydytojo, yra 180 lovų, nuolat gydoma apie 150 – 160 pacientų.

„Nors jų šiek tiek ir sumažėjo, tačiau darbuotojai nėra ir nebus atleidžiami. Švėkšnos psichiatrijos departamente dirba 214 žmonių, jiems didelį nerimą sukėlė žinia, kad įstaiga gali būti uždaryta. Informuoju, kad tokių planų tikrai nesvarstėme. Priešingai: investuojame į įrangą, atnaujiname skyrius, neseniai įrengėme ir naują modernią katilinę, kad ligoninė galėtų toliau sėkmingai dirbti. Planuojame ir toliau čia teikti tas pačias paslaugas“, – sakė J. Sąlyga.

Pasak vyr. gydytojo, Šilutės savivaldybės vadovai su juo tuo klausimu nesitarė, todėl jis stebisi, kad tokia žinia buvo paskleista spaudos konferencijos metu, sausio 25 dieną.

Šilutės savivaldybės vadovai kol kas telefonais neatsiliepia, jų komentarą pateiksime vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.