Naujasis koronavirusas pagaliau turi oficialų vardą

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad gruodžio 31 d. Kinijoje identifikuoto mirtino koronaviruso naujas oficialus pavadinimas bus „Covid-19“.

 Taip atrodo koronavirusas. <br>Scanpix/AFP nuotr.
 Taip atrodo koronavirusas. <br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-11 18:26

„Dabar turime pavadinimą šiai ligai, tai „Covid-19“, – žurnalistams Ženevoje pranešė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus, paaiškindamas, kad „co“ reiškia „corona“ (liet. korona), „vi“ – „virusas“, o „d“ – „disease“ (liet. liga).

PSO vadovo teigimu, virusas buvo pavadintas šitaip siekiant išvengti nuorodų į specifinę geografinę vietą, gyvūnų rūšį ar žmonių grupę ir išvengti stigmatizacijos, kaip tai nustatyta tarptautinėse rekomendacijose.

PSO anksčiau koronaviruso sukeltai ligai buvo suteikusi laikiną „2019-nCoV ūminė kvėpavimo takų liga“ pavadinimą, o Kinijos nacionalinė sveikatos komisiją šią savaitę paskelbė laikinai ligą vadinanti „Naująja koronavirusine pneumoniją“.

Kalbėdamas pirmąją tarptautinės mokslinės konferencijos Ženevoje dieną, kur bus ieškomą galimų vakcinų kovai su „Covid-19“, T. A. Ghebreyesus taip pat pareiškė matąs „realią galimybę“ sustabdyti protrūkį.

„Nesame bejėgiai“, – teigė jis.

„Turime naudotis dabartine galimybe ir tvirtai išvien kovoti su šiuo virusu kiekviename kampelyje. Jei to nedarysime, galime prieš akis turėti kur kas daugiau atvejų ir kur kas didesnes išlaidas“, – tvirtino PSO vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.