Sergantiems vėžiu siūlo 80 proc. transporto lengvatą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo asmenims, sergantiems onkologinėmis ligomis, suteikti galimybę pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigyjant važiavimo bilietus su 80 proc. nuolaida.

Siūlo asmenims, sergantiems onkologinėmis ligomis, suteikti galimybę pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigyjant važiavimo bilietus su 80 proc. nuolaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Siūlo asmenims, sergantiems onkologinėmis ligomis, suteikti galimybę pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigyjant važiavimo bilietus su 80 proc. nuolaida.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2020, 12:51 PM, atnaujinta Mar 8, 2020, 12:56 PM

Projektas parengtas siekiant suteikti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo, vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su minėta nuolaida, teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Nurodoma, kad šiuo metu onkologiniai pacientai, kol neįgyja neįgaliojo statuso, negali pasinaudoti transporto lengvatomis, įsigydami važiavimo bilietus su nuolaidomis.

Taip pat ministerija siūlo didinti lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensaciją asmenims, kuriems nustatytas specialusis lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos poreikis bei turintiems patvirtintą teisę vairuoti lengvąjį automobilį.

Kompensaciją Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo didinti iki 64 (iki 2496 eurų) bazinių socialinių išmokų dydžio pagal faktines išlaidas pagrindžiančius dokumentus.

Įstatymo projektas kitą savaitę bus svarstomas Vyriausybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.