V. Kasiulevičius ragina apsaugos nuo koronaviruso priemones suteikti visiems medikams

Koronaviruso infekcijai pradėjus plisti visuomenėje, Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius ragina nuo kitos savaitės apsaugos priemones nuo COVID-19 suteikti visiems medikams.

Vilniaus Universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius.<br>T.Bauro ir 123rf nuotr.
Vilniaus Universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius.<br>T.Bauro ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustas Stankevičius, BNS

2020-03-14 15:54, atnaujinta 2020-03-14 18:21

„Mes visi dabar tiesiogiai kontaktuosim, nes nežinom, ar yra tas pacientas, kurį priimame, užsikrėtęs koronavirusu, ar ne. Vadinasi, nuo pirmadienio visi turim turėti tinkamas apsaugos priemones ir su jomis dirbti: respiratorius, pirštines, kombinezonus, veido apsaugą ir taip toliau“, – BNS šeštadienį sakė V. Kasiulevičius.

„Valdžia viską žino, yra labai aišku, reikia užtikrinti, kad tai būtų jau pirmadienį visi šitie dalykai“, – kalbėjo V. Kasiulevičius.

Anot jo, net jei pacientas bus su apsaugine kauke, gydytoją tai apsaugos tik „iš dalies“.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šeštadienį pripažino, kad užsikrėtimą koronavirusu patvirtinus iš Danijos grįžusiam kretingiškiui, kontaktinių asmenų nebepavyks nustatyti, nes grįžęs į Lietuvą keliavo autobusais, lankėsi kavinėse.

Kaip teigia V. Kasiulevičius, tai reiškia, kad infekcija pradeda plisti visuomenėje ir visi medikai, kurie kontaktuos su sergančiais žmonėmis, „bus pažeidžiami“.

„Dalis medikų turės (apsaugos priemones – BNS), nes kai kurios įstaigos – privačios, galbūt ir viešos – šeimos gydytojams yra nupirkusios, bet tikrai ne visos“, – BNS sakė V. Kasiulevičius.

„Tokios priemonės yra koncentruotos intensyvios terapijos gydytojams, jie turės tokį poreikį, kurio irgi neužteks“, – pridūrė jis.

Lietuvoje kol kas nustatyti 8 koronaviruso atvejai.

Pasaulyje registruota daugiau nei 147 tūkst. susirgimų COVID-19, 5,5 tūkst. žmonių mirė, beveik 72 tūkst. pasveiko.

Naujausia informacija dėl koronaviruso specialioje laidoje „Dėmesio centre“ šeštadienį 19.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją. Dalyvauja: sveikatos apsaugos ministras A.Veryga, VU profesorius V.Kasiulevičius ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje