Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis Tikslus laikas ir net vietos – pasitikrinkite!

Pirmadienį „Atostogų parkas“, gavęs informaciją iš atsakingų institucijų, išplatino skubų pranešamą, kad koronavirusu (Covid-19) sergantis asmuo lankėsi „Atostogų parke“ kovo 10 dieną nuo 18 val. 30 min. iki 21 val. 30 min.

 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Atskleidė, kur ir kada lankėsi koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 10:21 PM, atnaujinta Mar 16, 2020, 10:26 PM

„Atliekant atvejo epidemiologinį tyrimą, susirgęs COVID-19 asmuo informavo, kad Jūsų įstaigoje [t.y. „Atostogų parkas“] lankėsi 2020-03-10 nuo 18.30 iki 21.30 val. pagrindinėje zonoje po stogu, kavinėje po stogu prie baseino, lauko 2-uose šiltuose baseinuose ir „Gintaro“, „Lietuviškoje“ pirtyse ir duše“, – minima oficialiame Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Telšių departamento Plungės skyriaus atsiųstame rašte.

Tvirtina, kad ankstesnė informcija buvo klaidinga

„Informacija apie koronavirusu sergantį asmenį, galimai leidusį laiką „Atostogų parko“ Vandens ir pirčių erdvėje, „Atostogų parko“ vadovybė sužinojo iš spaudos kovo 15 dienos (sekmadienio) popietę.

Tuo metu kai kurie žiniasklaidos šaltiniai pateikė netikslią ir klaidingą informaciją apie tai, kad koronavirusu sergantis asmuo „Atostogų parko“ Vandens ir pirčių erdvėje galimai ilsėjosi kovo 11 dieną“, rašoma pranešime spaudai.

Primename, kad sekmadienį Klaipėdoje koronavirusas nustatytas 25 metų jaunuoliui iš Rietavo, kuris kovo 9 d. grįžo iš Danijos.

„Kas įdomu, kad tas jaunuolis dirbo kartu su jaunuoliu, kuris irgi hospitalizuotas sergantis, irgi iš Danijos“, – lrt.lt teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

„Būklė yra vidutinio sunkumo, tai yra patenkinama būklė“, – jaunuolio būklę apibrėžė medikas. Kaip portalą lrytas.lt informavo Rietavo meras Antanas Černeckis, rietaviškį, kovo 10 d. parskridusį į Kauną, pasitiko artimas žmogus, o grįžęs vaikinas dar spėjo papramogauti „Atostogų parke“ atviruose baseinuose.

„Faktas tas, kad tiek kretingiškis, tiek iš Rietavo tas vaikinas, abu dirbo viename bare Danijoje. Pagal jų pasakojimą, jie grįžo skirtingomis dienomis. Vaikinas gyvena ne pačiame Rietave, bet kaime šalia“, – patikslino meras.

Komplekso atstovai: esame sukrėsti

Sekmadienį paaiškėjus, kad koronavirusu užsikrėtęs rietaviškis su šeima lankėsi „Atostogų parke“ Palangoje, komplekso atstovai išplatino pranešimą, kokių veiksmų bus imtasi.

Taip pat atstovai paragino visus lankytojus, kurie lankėsi komplekse nuo kovo 10 iki kovo 12 dienos stebėti savo ir artimųjų sveikatos būklę.

„Gerbiame visus sąmoningus žmones, kurie laikosi visų SAM ir Vyriausybės nurodymų ir rekomendacijų, esame sukrėsti žinios, kad kai kurie grįžę iš užsienio šalių jų nesilaiko. Tik atsakingas žmonių elgesys gali padėti suvaldyti COVID-19 viruso plitimą.

Nuo kovo 13 dienos „Atostogų parko“ Vandens ir pirčių erdvėje buvo teikiamos tik gydomosios procedūros – lankytojai į baseinus ir pirtis įleidžiami nebuvo“, – rašoma portalui lrytas.lt atsiųstame laiške.

„Lankytojų ir viešbučio svečių sveikata ir saugumas – didžiausios sveikatinimo ir gydymo komplekso vertybės. Tik sužinojus apie didėjančią COVID-19 viruso grėsmę – jau daugiau nei dvi savaites – visos sveikatinimo ir gydymo komplekso patalpos ir paviršiai dėl lankytojų saugumo buvo papildomai, dažniau nei įprasta, valomi dezinfekcinių savybių turinčiu skysčiu, patalpos papildomai vėdinamos nustatytais intervalais. Visą šį laikotarpį buvo atidžiai laikomasi tuo metu galiojusių Vyriausybės ir SAM nurodymų ir rekomendacijų“, – rašoma „Atostogų parko“ pranešime spaudai.

Jame taip pat nurodoma, kad yra nukelti ar atšaukti visi planuoti renginiai, atvykusiems viešbučio svečiams nemokamai suteikiama gydytojo konsultacija, matuojama kūno temperatūra ir nemokamai suteikiami gydomosios haloterapijos (druskų kambario) seansai.

„Atostogų parko“ darbuotojams, galimai turėjusiems kontaktą su sergančiuoju, bus suteiktas nedarbingumas ir sudarytos sąlygos būtinai saviizoliacijai.

Nuo kovo 16 dienos vidurnakčio kompleksas laikinai sustabdo savo veiklą iki Vyriausybės paskelbto karantino pabaigos. Šiuo laikotarpiu numatyta išleisti vandenį iš visų vidaus ir lauko baseinų, atlikti sustiprintą visų patalpų dezinfekciją.

Jei Vyriausybės sprendimu būtų nutarta karantiną pratęsti, kompleksas taip pat numato pratęsti laikinųjų prevencinių priemonių taikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.