Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Ukmergės ligoninėje išplitusio koronaviruso

Antradienį Vilniaus policija informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl Ukmergės mediko. Baudžiamajame kodekse numatyta atsakomybė už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą. Už šį pažeidimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>T.Bauro nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 11:32 AM, atnaujinta Mar 24, 2020, 2:40 PM

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas prokuroro iniciatyva, o iš Ukmergės antradienio rytą jis buvo perduotas Vilniaus specializuotam padaliniui.

Vis dėlto antradienio rytą dar nebuvo žinoma, kas paskirtas šios bylos prokuroru, todėl smulkesnė informacija pateikta nebuvo.

LR generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė antradienio rytą taip pat suteikė mažai informacijos – buvo žinoma tik tai, jog tyrimas pradėtas pirmadienį.

Antradienio popietę prokuratūros atstovė portalui lrytas.lt suteikė kiek daugiau duomenų – ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyrimas perduotas atlikti Vilniaus AVPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams.

„Šiuo metu atliekami būtini proceso veiksmai, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime dar niekam nepareikšti“, – teigiama atstovės pranešime.

Įtariamųjų šiame ikiteisminiame tyrime kol kas nėra.

Uždaryti ligoninės skyriai

Kaip kovo 19 dieną buvo skelbiama portale lrytas.lt, anot A.Verygos, dėl gydytojai nustatyto koronaviruso, uždaryti Ukmergės ligoninės Chirurgijos, Reanimacijos, Traumatologijos ir Priėmimo skyriai, pacientai iš kelių skyrių perkelti į vieną.

Ligoninėje veikia Slaugos ir Terapijos skyriai.

Nustatyti 127 kontaktai, bendravę su užsikrėtusia medike. Visi šie žmonės, anot A.Verygos, buvo izoliuoti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.