Lietuva ir Turkija susitarė dėl plaučių ventiliavimo aparatų eksporto

Turkija leido į Lietuvą eksportuoti 20 užsakytų plaučių ventiliavimo aparatų, BNS penktadienį informavo Užsienio reikalų ministerija.

Turkija leido į Lietuvą eksportuoti 20 užsakytų plaučių ventiliavimo aparatų.
Turkija leido į Lietuvą eksportuoti 20 užsakytų plaučių ventiliavimo aparatų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-01 13:33

„Šįryt Turkijos užsienio reikalų ministras asmeniškai pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministrui, kad Turkijos Vyriausybė davė leidimą iš Turkijos išvežti plaučių ventiliavimo aparatus. Esame dėkingi už tokį sprendimą“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė Rasa Jakilaitienė.

Anot jos, dar neaišku, kada krovinys bus išsiųstas į Lietuvą.

Praėjusią savaitę ministerija pranešė, kad Vyriausybė laukia Turkijos valdžios sprendimo leisti į Lietuvą eksportuoti plaučių ventiliavimo aparatus. Apie tai su Turkijos užsienio reikalų ministru ir viceministru kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius ir viceministras Neris Germanas.

Užsienio reikalų ministro atstovė R. Jakilaitienė tuomet teigė, kad šį klausimą šalies diplomatai Turkijoje sprendžia jau kelias savaites.

Naujienų portalas lrytas.lt balandžio viduryje pranešė apie Turkijoje įstrigusią 350 tūkst. eurų vertės medicinos įrangą.

Dvidešimt aparatų iš Turkijos gamintojo užsakė Lietuvos bendrovė „Limeta“, juos planuota skirti Kretingos, Jonavos, Elektrėnų medikams, kitų miestų gydymo įstaigoms.

„Limetos“ atstovai teigia, kad problemų kilo, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas išleido įsakymą plaučių ventiliavimo aparatūrą perimti šios valstybės poreikiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.