Medikai suglumę: e.sveikata vėl stringa Registrų centras pateikė komentarą

Vos pradėjusi veikti e.sveikatos sistema trečiadienį popiet vėl sutriko.

IŠKABA Registrų centras<br>T.Bauro nuotr.
IŠKABA Registrų centras<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 3:50 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 11:42 AM

Pirmieji į tai dėmesį atkreipė medikai, išvydę įspėjimą: „Informuojame, jog dėl vėl atsiradusių e.sveikatos (ESPBI) sutrikimų, el. receptų išrašyti laikinai nepavyks“.

Dėl e.sveikatos strigimų sutriko ir vaistinių darbas.

Kaip portalui lrytas.lt sakė „Gintarinės vaistinės“ atstovas žiniasklaidai Marius Deksnys, maždaug nuo 15 valandos pradėjo plaukti skundai iš vaistinių, kad sutriko e.sveikata.

Laimė, po maždaug pusvalandžio sistema pradėjo veikti.

Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus Eltai teigė, kad po pietų sutrikus e. sveikatos sistemai, gedimas yra pašalintas ir sistema jau veikia.

„Apie 15 val. buvo fiksuotas trumpalaikis sutrikimas, jis operatyviai per keliolika minučių buvo pašalintas“, – Eltai sakė M. Samkus.

„Turime patvirtinimus iš vaistinių ir sveikatos priežiūros įstaigų, kad sistema vėl veikia“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vedėjas Vytautas Beniušis portalui lrytas.lt patvirtino, kad e.sveikata vėl veikia.

„Šiandien nuo 15:04 iki 15:40 e-sveikatos veikla buvo sutrikusi, sistemos administratoriai informacinę sistemą perkrovė ir dabar ji jau vėl veikia tinkamai“, – sakė V.Beniušis, nepatikslinęs sutrikimo priežasčių.

Primename, kad e.sveikatos veikla sutriko praėjusią savaitę, kai Registrų centro patalpas pirmadienį, liepos 20 dieną, užliejo vanduo, po liūties trūkus vamzdžiui.

Sistemai atnaujinti prireikė daugiau nei savaitės. Apie tai, kad e.sveikata veikia, pranešta tik šį antradienį, liepos 28 dieną, popiet.

Tada Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius pasidžiaugė, kad atkurta e.sveikatos sistema veikia sklandžiai. 

„Gavome patvirtinimą iš didžiųjų gydymo įstaigų, kad sistema veikia, jos patvirtino, kad gali išrašyti receptus, atlikti kitus veiksmus. (...) Per pirmą valandą, kol veikia sistema, negavome signalų, kad trukdžių yra, bet esame pasiruošę juos šalinti“, – sakė įmonės atstovas. 

„Ji toje pačioje vietoje, kur buvo prieš incidentą“, – pridūrė jis.

Medikai ir vaistininkai neslėpė, kad, sutrikus e.sveikatai, susidūrė su didelėmis bėdomis. Dėl sutrikimų gydymo įstaigose sutriko pacientų registravimas, elektroninių receptų išrašymas, medikai nebematė ankstesnių duomenų apie ligonius.

Vaistininkai irgi negalėjo parduoti vaistų, kuriems buvo išrašyti elektroniniai receptai. 

Plačiau apie tai galite sužinoti čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.