Išrinkti ir apdovanoti geriausi Lietuvos vaistininkai

Lietuvos metų vaistininko rinkimus trečius metus iš eilės organizavo farmacijos specialistams skirtas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu.

Išrinkti geriausi metų vaistininkai.<br>D.Umbraso nuotr.
Išrinkti geriausi metų vaistininkai.<br>D.Umbraso nuotr.
Rūta Liubinskaitė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rūta Liubinskaitė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Eglė Laskauskaitė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Eglė Laskauskaitė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rimvydas Blynas<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rimvydas Blynas<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 8:43 AM

Į finalinį etapą pateko Jolanta Šermukšnė ir Vaida Andrėnienė (BENU Vaistinė Lietuva), Rimvydas Blynas ir Irena Garuckienė (vaistinių tinklas CAMELIA), Diana Žilinskaitė (Norfa vaistinė), Rūta Liubinskaitė (Šiaulių ligoninės vaistinė), Miglė Kazakevičienė ir Aistė Volungevičiūtė (EUROVAISTINĖ), Eglė Laskauskaitė (R.V.L. klinikos vaistinė GYDAŽOLĖ), Danguolė Vaitkutė (Apotheka Pharma vaistinė), Mantė Razmienė (Norfos vaistinė ir LIMEDIKA farmacijos įmonė), Lina Stočkutė – Plytnikė ir Ingrida Mažuolienė („Gintarinės vaistinės“ vaistinių tinklas).

Komisija (pirmininkė – LSMU Farmacijos fakulteto dekanė, prof. Ramunė Morkūnienė) per nuotolį pabendravo su visais 13 šiais metais į finalinį etapą patekusių šalies vaistininkų ir išrinko nugalėtojus – Platininio, Auksinio ir Sidabrinio medalių laimėtojus.

Kaip pabrėžė konkurso organizatorė žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto profesorė Loreta Kubilienė, šie ypatingų iššūkių kupini metai parodė, kokie svarbūs visuomenėje yra vaistininkai, kurie, susidarius sudėtingai situacijai dėl pavojingojo koronaviruso plitimo, tapo kone vieninteliais sveikatinimo specialistais, iš kurių gyventojai galėjo gauti profesionalią konsultaciją, sveikatos patarimų, įsigyti vaistų ir kitų reikalingų medicinos priemonių. Taigi šiais metais renkant nugalėtoją didžiausias dėmesys buvo kreipiamas į vaistininko – lyderio kompetencijas.

Trečioji vieta ir Sidabro medalis komisijos sprendimu atiteko vaistinės vedėjai iš Vilniaus Eglei Laskauskaitei (R.V.L. klinikos vaistinė GYDAŽOLĖ).

Aukso medaliu ir diplomu apdovanota Respublikinės Šiaulių ligoninės vaistinės vyriausia vaistininkė Rūta Liubinskaitė.

Na, o 2020-ųjų Lietuvos metų vaistininką, kaip ir ankstesniaisiais metais, paskelbė Kardinolas Jo Eminencija Sigitas Tamkevičius.

„Šie metai mums visiems buvo ypatingai sunkūs, o sunkiausi turbūt buvo medikams ir jums, vaistininkai, – kalbėjo Kardinolas JE S. Tamkevičius. – Jūs, prasidėjus pandemijai, tapote pirmais ir dažnai vieninteliais mūsų gydytojais, konsultantais, sveikatos patarėjais, psichologais, nes ligoniams patekti į gydymo įstaigą tapo labai sudėtinga... Džiaugiuosi jumis, mieli vaistininkai, kad išsilaikėte, nepalūžote, kad, sukaupę jėgas, toliau nuoširdžiai dirbate, padėdami visiems mums sveikti. Laiminu jus...“

JE Kardinolas paskelbė, kad „Lietuvos metų vaistininkas 2020“ titulas ir aukščiausias apdovanojimas – Platinos medalis – Komisijos sprendimu skiriamas vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkui, farmacinės veiklos vadovui ir vaistinės vedėjui iš Vilniaus Rimvydui Blynui.

Kulinarinė kelionė ir šventinis koncertas

Po iškilmingos dalies visi šventinio renginio dalyviai – komisijos nariai ir į rinkimų finalą patekę vaistininkai – buvo pakviesti į virtualią Kulinarinę kelionę, kurioje gidais buvo Senatorių Pasažo (Vilnius) gastronomijos virtuozai – virtuvės šefas Martynas Žymantas ir someljė Simonas Laukaitis.

Dar iš vakaro visi renginio dalyviai gavo Senatorių Pasažo restorano 14HORSES paruoštus šventinius paketus, kurių patiekalus tereikėjo pasiserviruoti savo namuose, pakviesti prie gausaus stalo šeimos narius ir, klausantis įdomaus kulinarines paslaptis atskleidžiančio pasakojimo, vaišintis...

Po sočios „kelionės“ – pats metas maloniam poilsiui, todėl visi buvo pakviesti pasiklausyti ir pasižiūrėti specialiai šiai progai parengto šventinio koncerto, kuriame gražiausius Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūrinius atliko Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Liudas Mikalauskas (bosas) ir Egidijus Bavikinas (tenoras).

Padėkojo vaistininkams, rinkimų rėmėjams ir partneriams

Organizatoriai padėkojo visiems šalies vaistininkams už visapusišką pagalbą šalies gyventojams šiuo sunkiu metu ir išreiškė viltį, kad kitais metais jokios kliūtys nesutrukdys surengti didelę ir gražią šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.