EK vadovė: „Pfizer“ garantuoja pristatyti visą žadėtą kiekį vakcinos per pirmąjį ketvirtį

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen penktadienį pranešė, kad bendrovės „Pfizer“ generalinis direktorius ją patikino, jog visas kiekis Bendrijos užsakytų vakcinos nuo COVID-19 dozių bus pristatytas per pirmąjį 2021-ųjų metų ketvirtį.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 7:10 PM, atnaujinta Jan 18, 2021, 12:25 PM

„Aš, kaip ir daugelis iš jūsų, šiandien sužinojau apie „Pfizer“ paskelbtą vėlavimą“, – sakė U. von der Leyen Portugalijoje.

„Nedelsdama paskambinau „Pfizer“ generaliniam direktoriui ir jis paaiškino, kad artimiausiomis savaitėmis [vakcinos] gamyba vėluos, bet patikino, kad visas kiekis per pirmąjį ketvirtį pažadėtų dozių bus pristatytas per pirmąjį ketvirtį“, – nurodė ji.

Farmacijos milžinė „Pfizer“ penktadienį informavo laikinai nuo sausio pabaigos mažinanti vakcinos nuo COVID-19 tiekimą, kad galėtų padidinti gamybą vėliau šią žiemą ir per visus 2021 metus.

Bendrovė nurodė, kad vakcinos tiekimas mažinamas iki vasario pradžios, jai siekiant naujo reguliuojančiųjų institucijų leidimo gamybos procesams, kuriais siekiama padidinti gamybą.

Lietuva kartu su kitomis Baltijos ir Skandinavijos šalimis penktadienį laiške Europos Komisijai išreiškė „rimtą susirūpinimą“ dėl „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos vėlavimo, nes jis kelia riziką skiepijimo procesui.

Pasak U. von der Leyen, „Pfizer“ vadovas „asmeniškai“ žadėjo pasirūpinti, kad vėlavimo laikotarpis būtų trumpesnis ir visas tiekimas būtų kuo greičiau atstatytas.

„Labai svarbu buvo perduoti jam žinutę, kad mums skubiai reikia pažadėtų dozių“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.