Nerimas dėl „AstraZeneca“ vakcinos tęsiasi: skiepijimą stabdo ir Latvija

Latvija priėmė sprendimą laikinai sustabdyti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą šalyje. „Sveikatos apsaugos vadovai prašo gydytojų nenaudoti jau išpakuotų vakcinų ir neišpakuoti kitų“, – teigiama pranešime.

 Latvija nurodė, kad sprendimas stabdyti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą – prevencinė priemonė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Latvija nurodė, kad sprendimas stabdyti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą – prevencinė priemonė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 7:14 AM

Latvija nurodė, kad sprendimas stabdyti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą – prevencinė priemonė, rašo naujienų agentūra AFP.

Šis sprendimas galios iki dviejų savaičių. Tikimasi, kad iki tuomet jau bus žinoma, ar ši COVID-19 vakcina yra susijusi su galimais kraujo krešulių atsiradimais pacientų organizme.

Europoje nerimas dėl „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 ėmė augti dar praėjusią savaitę, kai sprendimą stabdyti skiepijimą būtent šia vakcina paskelbė Austrija, o netrukus šiuo keliu žengė Danija, Norvegija, Islandija.

Šiuo metu tarp vakcinavimą „AstraZeneca“ skiepais sustabdžiusių valstybių yra ir Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija, Airija, Nyderlandai.

Lietuva yra nusprendusi tęsti skiepijimą.

Europos vaistų agentūra (EVA) ketvirtadienį rengia specialų susitikimą, kuomet bus sprendžiama, ar dėl šios vakcinos reikia imtis papildomų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.