Viena sparčiausiai gyventojus skiepijančių valstybių atšaukė karantiną, kurortai laukia turistų

Salų valstybė Indijos vandenyne Seišeliai ketvirtadienį atšaukė karantiną ir atvėrė sienas užsienio turistams.

Salų valstybė Indijos vandenyne Seišeliai ketvirtadienį atšaukė karantiną ir atvėrė sienas užsienio turistams.<br>123rf nuotr.
Salų valstybė Indijos vandenyne Seišeliai ketvirtadienį atšaukė karantiną ir atvėrė sienas užsienio turistams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 11:58 AM

Apie Seišelių vyriausybės sprendimą poilsiautojus iš užsienio vėl pradėti įsileisti nuo kovo 25-osios šalies užsienio reikalų ir turizmo ministras Sylvestras Radegondė pranešė šio mėnesio pradžioje.

Nuo ketvirtadienio į Seišelius norintys patekti užsieniečiai privalo tik pateikti įrodymą apie ne anksčiau kaip prieš 72 valandas atliktą COVID-19 testą su neigiami rezultatu. Tokia pažyma turi būti anglų kalba popierinėje formoje su originaliu sertifikuotos laboratorijos antspaudu.

Be to, atvykstantieji turistai turi iš anksto elektroniniu būdu kreiptis į Seišelių sveikatos apsaugos ir turizmo departamentus dėl privalomojo medicininio leidimo išdavimo. Jo kaina – 45 eurai suaugusiajam.

Turistai privalės Seišeliuose paisyti bendrų COVID-19 prevencijos taisyklių – dėvėti veido kaukes, išlaikyti socialinį atstumą, dažnai dezinfekuoti rankas bei rūpintis asmens higiena, bet jie galės naudotis visa viešbučių, barų, baseinų ir SPA centrų infrastruktūra.

Seišeliams atsiverti poilsiautojams leido plati ir sparti skiepijimo nuo COVID-19 kampanija, prasidėjusi šių metų pradžioje.

Portalo „Our World in Data“ duomenimis, Seišeliai – lyderiai pasaulyje pagal bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze paskiepytų gyventojų dalį: skiepai suleisti beveik dviem trečdaliams iš 97 tūkst. šių salų gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.