Lietuvoje – 75 nauji užkrato atvejai, mirčių nuo COVID-19 nefiksuota

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 75 nauji koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirčių nebuvo užfiksuota, sekmadienį skelbia Statistikos departamentas.

Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Jul 18, 2021, 3:55 PM

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 28,2, teigiamų diagnostinių testų dalis per parą padidėjo iki 1 procento.

Šalyje atlikti 5662 molekuliniai (PGR) ir 4608 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 279 tūkst. 662 žmonės, iš jų tebesergančių padaugėjo iki 746.

Nuo šios ligos iš viso mirė 4404 žmonės, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 8988 mirtys.

Verslininkai sako, kad dar vieno karantino neišgyventų. Gyventojai baiminasi, kad kitas karantinas ateis greičiau nei praėjusiais metais. Tokioje situacijoje atsisukama į skiepijimosi situaciją. Pirštu durta ir į „antivakserius“.

Ligoninėse gydomi 52 COVID-19 pacientai, iš jų aštuoni – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 52 COVID-19 pacientai, aštuoni iš jų – reanimacijoje, sekmadienį skelbia Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 39 žmonėms, penkiems pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti šeši žmonės.

Pirmąjį skiepą nuo COVID-19 gavo per 1,8 tūkst. žmonių

Per praėjusią parą pirmą skiepo nuo koronaviruso dozę gavo 1843, antrą – 1255 žmonės, sekmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 304 tūkst. 43 žmonės, abiem – 1 mln. 105 tūkst. 312.

Mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 54,8 proc. vyresnių nei 80-ies gyventojų, 69,4 proc. – 75–79 metų gyventojų, 71,9 proc. – 70–74 metų gyventojų ir 70,6 proc. – 65–69 metų gyventojų.

55–64 metų grupėje paskiepytųjų yra 60 proc., 45–54 metų grupėje – 53,9 proc., 35–44 metų grupėje – 52,3 proc., 25–34 metų grupėje – 45,2 proc., 16–24 metų grupėje – 43,3 proc. gyventojų. 12–15 metų vaikų paskiepyta 11 procentų.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46,6 proc. žmonių.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 233 tūkst. 455 skiepų dozių, iš jų sunaudota 2 mln. 409 tūkst. 355 dozės.

Nepanaudota šiuo metu per 824,1 tūkst. vakcinos dozių.

Į Lietuvą atgabenta 14,4 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių

Dar penktadienį į Lietuvą atgabenta 14,4 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 dozių. Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, tai 21-oji šio gamintojo vakcinų siunta.

Nauja siunta bus saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms bus paskirstytos anksčiau pristatytos vakcinos.

Vakcinos paskirstomos savivaldybėms, atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą.

Viena arba dviem vakcinos dozėmis Lietuvoje jau paskiepyta 1,29 mln. gyventojų arba 46,4 proc. visuomenės.

Nustatyta dar 19 delta atmainos atvejų

Šią savaitę Lietuvoje nustatyta dar 19 delta (indiškosios) atmainos atvejų, penktadienį pranešė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL).

Taip pat nustatyta dar 87 alfa (arba britiškosios) atmainos atvejų.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų laboratorijoje ištirti 28 ėminiai, iš kurių 20 atvejų priklauso alfa, o aštuoni – delta variantui.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų laboratorijoje ištirti 82 ėminiai, iš jų 67 atvejai priklauso alfa, o 11 – delta variantui.

Paveiktų šalių sąraše daugėja šalių, iš kurių atvykus taikomi griežtesni reikalavimai

Penktadienį atnaujinus paveiktų šalių sąrašą, kuris įsigalios pirmadienį, liepos 19-ąją, dar daugiau šalių priskirta raudonai ir pilkai zonai. Išlieka galioti tokios pačios COVID-19 pandemijos valdymo priemonės keliautojams kaip ir praėjusią savaitę.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad atvykus iš raudonai ir pilkai zonai priskirtų šalių būtina atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą ir izoliuotis 10 dienų. Izoliacija gali būti sutrumpinta ne anksčiau kaip 7-ąją izoliacijos dieną atlikus PGR tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą.

Atvykusiems iš geltonai zonai priskiriamų valstybių izoliacija nėra taikoma, tačiau šiems asmenims reikia atsivežti neigiamą tyrimo rezultatą ir atlikti antrąjį PGR tyrimą 3-5 atvykimo į Lietuvą dieną.

Atvykusiems iš žaliai zonai priskiriamų šalių yra taikomas tik reikalavimas atsivežti neigiamą tyrimo rezultatą.

Ragino bausti „antivakserius“

Agitacija prieš vakcinas turėtų būti vertinama kaip kenkimas visuomenei ir valstybei, todėl už tai asmenys turėtų sulaukti atsakomybės, – per Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdį šeštadienį sakė profesorius Vytautas Landsbergis.

„Mes kol kas, kaip valstybė, nekvalifikuojame tų reiškinių kaip nusikalstamų veikų. Mes čia esame švelnūs ir mandagūs. Galbūt dėl to taip pat nukentėsime. Mes netramdome ne tik tų tendencijų, bet ir kryptingos agitacinės veiklos įstatymine ir teisėtvarkos jėga. Nors tai galėtų būti daroma. Pavyzdžiui, agitacija nesiskiepyti turėtų būti įvertinta kaip kenkimas visuomenei ir valstybei. Norėčiau, kad taip būtų suprantama politiniuose ir valdančiuose lygmenyse. Seimas turi veikti šioje būsenose, karo stovyje, nes esame kare“, – perspėjo V.Landsbergis.

Profesorius klausė, ar tikrai valstybė daro viską, kad pasipriešintų „antivakseriniui virusui“

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis tvirtino, kad diskusija dėl griežtesnių priemonių prieš nesiskiepijančius turi vykti.

Vilnius bando didinti skiepijimo tempą

Kai vasara tokia karšta ir atostogų metas, Vilniuje vakcinacija organizuojama patogiau, arčiau vilniečių namų. Gyventojų pamėgtas vakcinacijos autobusiukas tęsia kelionę ir ateinančią savaitę atvyks į tris vietas – medikai dirbs Salininkuose šalia „Maxima“, prie prekybos centro „Akropolis“ ir BIG parduotuvės. Kaip ir anksčiau, skiepijimas autobusiuke vyks be registracijos.

Pranešta, kad autobusiukas atvyks į 3 rajonus, taip pat priminta, kad atidarytas dar vienas vakcinacijos punktas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.