Po skandalų darbo netekęs Šiaulių ligoninės direktorius jau matuojasi naują kėdę – gavo solidžias pareigas

Iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų atleistas Remigijus Mažeika ilgam be darbo neliko. Nuo kitos savaitės jis vadovaus Plungės rajono savivaldybės ligoninei, pranešė pati savivaldybė.

R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
R. Mažeika vadovaus kitai ligoninei. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-08-11 15:39

Antradienį Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis Plungės ligoninėje surengė spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Savivaldybės administracijos direktorius Mindaugas Kaunas, Savivaldybės gydytoja Oresta Gerulskienė bei laikinai ligoninės direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Giedrius Ramanauskas.

Žiniasklaidos atstovams A. Klišonis pristatė būsimą VšĮ Plungės rajono savivaldybės ligoninės vadovą – Remigijų Mažeiką, kuris šios įstaigos laikino direktoriaus pareigas pradės eiti nuo rugpjūčio 17 dienos, rašoma Plungės rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Spaudos konferencijos metu meras A. Klišonis priminė, kad Plungės ligoninė jau kuris laikas neturi nuolatinio vadovo – ligoninės direktorius Antanas Martusevičius dėl pradėto tyrimo buvo nušalintas nuo pareigų. Pablogėjus sveikatai A. Martusevičius operuotas, jį gydantys medikai įspėjo, kad pareigos, kurias vykdant patiriama daug streso, gali būti lemtingos gyvybei. Meras sakė gavęs iš A. Martusevičiaus žinią, kad jis nebeplanuoja grįžti į pareigas.

„Nesibaigiant pandemijai dėl COVID-19 ligos Plungės ligoninei reikia vadovo, turinčio patirties ir kompetencijų valdyti situaciją“ , – paaiškinama „Facebook“ įraše.

Čia taip par nurodoma, kad Respublikinė Šiaulių ligoninė pastaruoju metu Plungės rajono savivaldybei buvo atraminė ligoninė, akys krypo į ją – buvo nuspręsta į Plungės ligoninę dirbti kviestis buvusį šios ligoninės direktorių Remigijų Mažeiką. Liepos 27 dieną Savivaldybėje surengtas jo susitikimas su Plungės rajono savivaldybės tarybos nariais, vyko dalykinis pokalbis. Po diskusijos prieštaravimų nekilo, kad R. Mažeika užimtų VšĮ Plungės rajono savivaldybės ligoninės vadovo pareigas.

„R. Mažeika patvirtino, kad derantis dėl naujų pareigų kėlė dvi sąlygas: dirbs, jei jo kandidatūrai pritars Savivaldybės taryba bei Plungės ligoninės kolektyvas. Ėmęsis vadovo pareigų R. Mažeika sakė sieksiąs, kad Plungės ligoninė liktų aktyvaus gydymo įstaiga, išsaugotų visus esamus stacionaraus gydymo skyrius. Siekiant gerinti ligoninėje pacientams teikiamas paslaugas būtina atnaujinti diagnostines galimybes, pritraukti platesnio profilio medicinos specialistų“, – rašoma pranešime.

Įraše teigiama, jog šiuo metu laikinai Plungės ligoninei vadovaujantis G. Ramanauskas pažymėjo, jog R. Mažeikos, kaip vadovo, kompetenciją įvertino karantino metu – Plungės, Mažeikių, Telšių ligoninių vadovai nuolat jautė jo globą, konsultuojantis dėl koronaviruso gydymo, ypač – sunkiais atvejais.

Savivaldybės administracijos direktorius M. Kaunas priminė, kad pirmasis koronaviruso židinys Plungės rajone kilo Stonaičių pensionate – tada būtent R. Mažeika atsiuntė į pensionatą medikus iš Šiaulių ligoninės, kad apmokytų vietos personalą, kaip gydyti ir slaugyti virusu užsikrėtusius neįgalius žmones.

Primenama, kad R. Mažeika yra dirbęs Tauragės teritorinės ligonių kasos, po to Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktoriumi, nuo 2018 metų – Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriumi. Iš šios ligoninės direktoriaus pareigų buvo atšauktas Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio įsakymu.

„Skiriant ar atleidžiant vadovus lengvų sprendimų nebūna, visgi ačiū ministrui, kad Plungės ligoninė turės gerą vadovą!“ – pristatydamas R. Mažeiką pažymėjo meras A. Klišonis“, – skelbia Plungės rajono savivaldybė.

Atleido po mobingo skandalo

R.Mažeika iš Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų atleistas buvo po to, kai nusižudė jauna jo vadovaujamoje įstaigoje dirbusi medikė, įsiplieskė diskusijos dėl galimo mobingo Šiaulių ligoninėje.

Sprendimas priimtas po to, kai gegužę sudaryta komisija dėl galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo pateikė jam savo išvadas.

Pasak ministro, komisija pateikė siūlymą pripažinti R. Mažeikos darbo pareigų pažeidimus ir, įvertinus visą kitą informaciją, susijusią su ligoninės vadovo veikla, svarstyti jo atšaukimą iš direktoriaus pareigų.

A. Dulkio teigimu, ligoninės vadovo elgesys sumenkino įstaigos reputaciją, sukėlė darbuotojų ir visuomenės nepasitikėjimą įstaigos veikla, todėl nuspręsta pradėti jo atleidimo procesą.

Komisija nustatė, kad ligoninės vadovas tinkamai nekontroliavo vidinių procesų, neužtikrino nediskriminacinės darbo aplinkos, neužkirto kelio nesaugiam psichosocialiniam klimatui formuotis ir toleravo šią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.