Aistros dėl skiepų: Panevėžyje vyras užsipuolė odontologę, kitai medikei – siaubingas kaltinimas

Panevėžio regione padaugėjo besiskiepijančiųjų, tik daugelis jų – pikti, nepatenkinti. Nors prievartos nėra, tačiau sugriežtėjo ribojimai, reikia mokėti už testus, o jie nepigūs. Kai kurie žmonės prisipažįsta, kad apsiprekinimo prekybos centruose malonumas jiems yra svarbesnis net už skiepų baimę.

 Skiepijimo tempai Panevėžio krašte pagreitėjo.<br> A.Švelnos ir V.Skaraičio nuotr.
 Skiepijimo tempai Panevėžio krašte pagreitėjo.<br> A.Švelnos ir V.Skaraičio nuotr.
 Medikai pajuto prieš skiepus nusiteikusiųjų pyktį – jie plūstasi viešai, visiems girdint.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Medikai pajuto prieš skiepus nusiteikusiųjų pyktį – jie plūstasi viešai, visiems girdint.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Biržų rajono Vakcinavimo centre eilės nestovi, bet pacientų vis būna, šiuo metu netgi daugėja.<br> A.Švelnos nuotr.
 Biržų rajono Vakcinavimo centre eilės nestovi, bet pacientų vis būna, šiuo metu netgi daugėja.<br> A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Zina Paškevičienė, panskliautas.lt

Aug 18, 2021, 11:16 AM

Gavo bjaurią žinutę

Skiepijimo tempai Panevėžio krašte pagreitėjo.

Vakar dienos duomenimis, daugiausia paskiepytų gyventojų yra Rokiškio rajone – jau 65,2 procento, Kupiškio rajone – 64,4, Biržų rajone – 62,7, Panevėžio rajone – 60,6. Mažiausiai paskiepyta Pasvalio rajone – 58,2 procento gyventojų. Panevėžys vos vos perlipo 60 procentų ribą.

Tačiau medikai pajuto prieš skiepus nusiteikusiųjų pyktį – jie plūstasi viešai, visiems girdint. Nuo šio pirmadienio už testą reikia mokėti nuo 60 iki 70 eurų, kai kurie neslepia, kad skiepytis ateina ir dėl to.

Panevėžio poliklinikos direktorius Karolis Valantinas sakė, kad viena medikė gavo žinutę su vienu žodžiu – „žudikė“.

Gausiausiai renkasi prie prekybos centrų

„Užvakar pirmą kartą pastatėme skiepobusą prie vieno iš didžiųjų prekybos centrų ir vienkartine „Johnson&Johnson“ vakcina paskiepijome 180 žmonių“, – padidėjusiu aktyvumu džiaugėsi medicinos įstaigos vadovas.

Panevėžio rajono poliklinikos direktorė Neringa Šinkūnienė sakė, kad dabar per dieną paskiepijama tiek gyventojų, kiek liepos mėnesį per savaitę.

„Per gamybinį susirinkimą vaikų odontologė pasakojo, kad pasiūlė vienam tėvui paskiepyti 16-metę dukterį, tai jis šokęs į akis: esą nori jo dukterį padaryti nevaisinga“, – pasakojo N.Šinkūnienė apie pasireiškusį antivakserio pyktį.

Be prekybos centrų lankymo neišgyvens

Pasvalio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Vilius Povilionis skaičiavo, kad, palyginti su liepos mėnesiu, norinčiųjų skiepytis padaugėjo apie 10 procentų.

„Vienas pagrindinių motyvų – kad negalės lankytis prekybos centruose. Kiti sako, kad darbdaviai liepia skiepytis“, – teigė direktorius.

Pasvaliečiai tapę labai smalsūs. Medikų jie klausinėja visko, kas susiję su skiepais, kuri vakcina suteikia didžiausią imunitetą, kaip veikia alergiškus žmones arba sergančius lėtinėmis ligomis.

Vakcinų Pasvalio rajone pakanka, tik „Johnson&Johnson“ baigiasi. Pastaruoju metu populiaresnė tarp pasvaliečių tapo „Pfizer“ vakcina.

Ateina senesnių žmonių

Kupiškyje praėjusią savaitę buvo juntamas nedidelis pagyvėjimas.

Kupiškio rajono poliklinikos – pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Raimundas Martinėlis sakė, kad padaugėjo vyresnių žmonių, vaikai ar anūkai atveda savo močiutes ir senelius. Prieš mokslo metus motinos atveda vaikus, tačiau jų nedaug – maždaug 4 per dieną.

Rokiškio rajono poliklinikos vadovė Danguolė Kondratenkienė informavo, kad jų rajono medikai per dieną paskiepija po 300 gyventojų, net triskart daugiau nei rugpjūčio pradžioje.

Ji irgi nusiskundė, kad žmonės pikti, didžiausią neapykantos pliūpsnį tenka atlaikyti slaugytojoms.

„Pas mus padaugėjo testavimo krūviai. Testuojasi tie, kurie nenori skiepo“, – sakė Biržų rajono vakcinavimo centro kuratorius Justas Greviškis.

Per praėjusią savaitę biržiečiai paskiepijo 700 gyventojų, iš jų apie pusę – pirmą kartą. Praėjusį šeštadienį Nepriklausomybės aikštėje paskiepyta dar 132 žmonės.

Šį šeštadienį bus skiepijami Vabalninko gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.