Lietuvos viduryje – sparčiai blogėjanti situacija ir pavojingas protrūkis: per parą į ligoninę paguldo trigubai daugiau

Atsižvelgiant į Kauno regione blogėjančią epidemiologinę situaciją ir COVID-19 infekcijos protrūkį Kaišiadorių ligoninėje, nuo ketvirtadienio regiono gydymo įstaigose didinamas COVID-19 liga sergančių pacientų gydymui skirtų lovų skaičius.

Koronavirusas Lietuvoje<br>S.Žiūros nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje<br>S.Žiūros nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje<br>V.Balkūno nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje<br>V.Balkūno nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje<br>V.Balkūno nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 7:56 AM

Rugpjūčio 18 dienos duomenimis, Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 70 proc. (užimtos 86 iš 123 lovų). Reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 44 proc. (užimtos 8 lovos iš 18).

Kaišiadorių ligoninėje nuspręsta įsteigti 15 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir 1 reanimacijos ir intensyvios terapijos lovą su dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) galimybe COVID-19 ligos protrūkiui suvaldyti.

„Per keturias savaites hospitalizuojamų pacientų skaičius padidėjo vidutiniškai nuo 2 iki 9 per parą, todėl teko aktyvuoti rezervines lovas“, – teigia COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas doc. Vaidotas Gurskis.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų atstovės Jovitos Gudelevičiūtės teigimu, COVID-19 liga sergantiems pacientams Kauno regione iš viso bus skirtos 138 stacionaro lovos su papildomo deguonies tiekimu ir 19 RITS lovų su DPV galimybe.

„Lovų skaičiaus didinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto. Šiuos duomenis Kauno regiono COVID-19 ligos valdymo grupė peržiūri ir analizuoja reguliariai, ir atsižvelgdama į juos, priima atitinkamus sprendimus“, – pabrėžė Kauno klinikų atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.