JAV galutinai patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19

Jungtinių Valstijų Maisto ir vaistų administracija (FDA) pirmadienį galutinai patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo koronaviruso 16 metų ir vyresniems žmonėms skiepyti.

 „Pfizer-BioNTech“ vakciną iki šiol buvo leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms pagal gruodį išduotą leidimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Pfizer-BioNTech“ vakciną iki šiol buvo leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms pagal gruodį išduotą leidimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2021, 5:20 PM

„Šios vakcinos patvirtinimas FDA yra svarbus etapas, mums ir toliau kovojant su COVID-19 pandemija“, – pareiškė laikinai FDA komisarės pareigas einanti Janet Woodcock.

„Nors milijonai žmonių jau saugiai gavo vakcinas nuo COVID-19, mes pripažįstame, kad kai kuriems FDA vakcinos patvirtinimas dabar gali suteikti papildomo pasitikėjimo skiepytis“, – pridūrė ji.

„Pfizer-BioNTech“ vakciną iki šiol buvo leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms pagal gruodį išduotą leidimą.

Pilnas patvirtinimas gali padidinti dėl skiepų abejojančių amerikiečių pasitikėjimą vakcina, šalyje plintant itin užkrečiamam koronaviruso delta variantui ir paros užsikrėtimo atvejų skaičiui pasiekus lygį, kokio nebuvo matyti nuo žiemos.

JAV prieinamos trys vakcinos, bet „Pfizer-BioNTech“ preparatas yra plačiausiai naudojamas.

Antra pagal populiarumą šalyje yra kita dvidozė iRNR vakcina „Moderna“, kurią taip pat leidžiama naudoti esant ekstremalioms sąlygoms ir kuri irgi laukia pilno FDA patvirtinimo. Tikimasi, kad ji jo sulauks po galutinio „Pfizer-BioNTech“ preparato patvirtinimo.

Mažiausiai populiarus Jungtinėse Valstijose yra vienadozis „Johnson & Johnson“ sukurtas preparatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.