Britų vakcinacijos komisija nepataria visuotinai skiepyti 12-15 metų amžiaus vaikų

Didžiosios Britanijos vakcinacijos komisija (JCVI) netikėtai paskelbė rekomendaciją visuotinai neskiepyti nuo koronaviruso 12-15 metų amžiaus vaikų. Komisijos nuomone, nuo COVID-19 turėtų būti vakcinuojami širdies, plaučių ir kepenų ligomis sergantys šios amžiaus grupės vaikai ir jaunuoliai.

Britų vakcinacijos komisija nepataria visuotinai skiepyti 12-15 metų amžiaus vaikų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Britų vakcinacijos komisija nepataria visuotinai skiepyti 12-15 metų amžiaus vaikų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2021, 7:40 PM

Tačiau visuotinos rekomendacijos ji paskelbti nenorėjo. Anglijos Visuomenės sveikatos agentūros paskelbtame pareiškime argumentuojama, kad vakcinacijos nauda sveikiems šios amžiaus grupės žmonėms yra menka.

Iki šiol komisija buvo rekomendavusi skiepyti 12-15 metų amžiaus asmenis tik tuomet, jei jie patenka į ypač COVID-19 pažeidžiamų žmonių grupę. Tai pavyzdžiui vaikai ir jaunuoliai, kurių imuninė sistema yra nusilpusi.

Prieš savaitę britų Sveikatos ministerija paskelbė, kad ruošiasi visuotinei 12-15 metų amžiaus grupės vakcinacijai Anglijoje. Ar vyriausybė dabar atsižvelgs į vakcinacijos komisijos rekomendaciją, kol kas neaišku. Galutinį žodį dabar turi tarti keturių šalies dalių – Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos – vyriausieji patarėjai medicinos klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.