JAV atideda sprendimą dėl paauglių skiepijimo „Moderna“ vakcina

JAV biotechnologijų kompanija „Moderna“ pranešė, kad amerikiečių pareigūnai atidėjo sprendimą dėl paauglių skiepijimo jos vakcina, siekdami daugiau laiko tinkamai įvertinti galimą miokardito (širdies raumens uždegimo) riziką.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) informavo „Moderna“, kad agentūrai reikia daugiau laiko įvertinti naujausias tarptautines analizes dėl miokardito rizikos po paskiepijimo.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) informavo „Moderna“, kad agentūrai reikia daugiau laiko įvertinti naujausias tarptautines analizes dėl miokardito rizikos po paskiepijimo.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-01 18:53

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) informavo „Moderna“, kad agentūrai reikia daugiau laiko įvertinti naujausias tarptautines analizes dėl miokardito rizikos po paskiepijimo, sakoma kompanijos pranešime.

Sprendimas dėl rekomendacijos naudoti „Moderna“ vakciną skiepijant 12–17 m. amžiaus paauglius gali nebūti paskelbtas iki 2022 m. sausio, teigė kompanija.

„Moderna“ bei „Pfizer“ vakcinos yra siejamos su miokardito ir perikardito rizika, ypač tarp jaunų vyrų. Tačiau ši rizika gerokai didesnė persirgus COVID-19, rodo tyrimas, kurį rugpjūtį paskelbė JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC).

CDC nustatė, kad „miokardito atvejai po paskiepijimo mRNR vakcinomis yra reti ir nesunkūs“, teigė „Moderna“.

Penktadienį JAV leido skiepyti 5–11 m. amžiaus vaikus „Pfizer“ vakcina.

„Moderna“ yra nurodžiusi, kad lauks žalios FDA šviesos jaunesnių kaip 18 m. žmonių skiepijimui jos vakcina ir tik tuomet kreipsis į atitinkamas agentūras dėl leidimo skiepyti dar jaunesnes amžiaus grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.