Olimpiečio dukra gimė 15 mėnesių po tragiškos jo žūties: kaip tai įmanoma?

Australijos olimpiečio, snieglentininko Alexo Pullino partnerė Ellidy Pullin pagimdė dukrą, nors nuo biologinio vaiko tėvo mirties praėjo 15 mėnesių.

A.Pullinas dukros susilaukė po mirties.<br>AFP ir Instagram nuotr. koliažas
A.Pullinas dukros susilaukė po mirties.<br>AFP ir Instagram nuotr. koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 10:33 PM

A.Pullinas per savo karjerą spėjo du kartus tapti pasaulio čempionu, tačiau praėjusių metų liepą netikėtai žuvo povendeninės žūklės metu gimtojoje Australijoje.

32 metų snieglentininkui 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos metu buvo patikėta nešti Australijos vėliavą. Iš viso jis sudalyvavo trijose olimpiadose.

Tačiau A.Pullinas gerai jautėsi net tik ant snieglentės. Jis buvo žinomas kaip patyręs naras ir socialiniuose tinkluose dalindavosi savo aistra povandeninei žūklei.

E.Pullin birželį Instagrame paskelbė, kad laukiasi ir pridūrė, jog ji ir jos velionis partneris „daug metų svajojo“ apie vaiką.

„Tavo tėtis ir aš jau daug metų svajojome apie tave, mažute“, – socialiniame tinkle rašė E.Pullin.

Pasak moters, dukra – tai į pasaulį sugrįžtanti dalelė jos mylimojo.

Savo pačios kuriamojo tinklalaidėje „Darling, Shine“ ji sakė, kad jiedu su Aleksu bandė susilaukti vaiko, tačiau susidūrė su problemomis. Prie keblumų prisidėjo mažas moters kiaušinėlių skaičius.

„Mes būtume pabandę dar kelis mėnesius, jei jis nebūtų žuvęs, o tuomet šimtu procentu būtume išbandę dirbtinį apvaisinimą. Toks buvo mudviejų planas“, – sakė E.Pullin.

Poros naujagimė gimė spalio 25 d. ir buvo pavadinta tėčio vardu, Minnie Alex (liet. „Mažoji Aleks“).

„Žinoma, atlikome tą spermos paėmimo procesą. Gydytojai iš milijonų atrinko labiausiai gyvybingą spermatozoidą ir įmetė jį tiesiai į kiaušinėlį“, – apie dirbtinį apvaisinimą pasakojo moteris.

Ellidy žurnalui „Vogue Australia“ sakė, kad jos nėštumas buvo „karčiai saldus“, ir pridūrė: „Viena vertus, jaučiuosi laiminga, kartu žinau, kad „Chump“ (A.Pullin`o pravardė – red.) nėra čia, negaliu savo laime pasidalinti su juo“.

Prieš mirtį, kaip manoma, A.Pullinas nardė ir žvejojo vienas. Kitas naras jį rado be sąmonės ir be deguonies kaukės. Kaip pranešama, į krantą jaunas vyras buvo ištrauktas taip ir netsigavęs. Greitosios pagalbos medikai 45 minutes atliko širdies ir plaučių gaivinimą, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Parengta pagal CNN

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.