Austrijoje skirta bauda chirurgei, amputavusiai ne tą koją

Austrijos teismas skyrė baudą chirurgei už tai, kad ji pagyvenusiam pacientui amputavo ne tą koją, trečiadienį pranešė šiaurinio Linco miesto tribunolo atstovas.

Eurai<br>M.Patašiaus nuotr.
Eurai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 10:47 PM

Nors 43 metų kaltinamoji teigė, kad jos veiksmus lėmė „žmogiškoji klaida“, teisėjas pripažino ją kalta dėl didelio neatsargumo ir skyrė 2700 eurų baudą, pusę sumos atidedant, sakė atstovas.

Chirurgė prieš operaciją gegužę centriniame Freistado mieste amputacijai pažymėjo ne tą 82 metų paciento koją ir klaidą pastebėjo tik praėjus dviem dienoms po operacijos.

Teismas priteisė 5 tūkst. eurų žalos atlyginimą ir palūkanas ligonio našlei, mirusiai anksčiau, nei byla pasiekė teismą.

Chirurgė sakė, kad valdymo grandinė operacinėje buvo ydinga. Nuo to laiko ji perėjo dirbti į kitą kliniką ir gali skųsti nuosprendį. Ligoninės vadovybės išplatintame pranešime sakoma, kad „šios medicininės klaidos priežastys ir aplinkybės buvo detaliai išnagrinėtos“, vidinės procedūros aptartos su komanda, surengti mokymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.