Didžiausia vakcinos gamintoja pasaulyje perpus mažina „AstraZeneca“ vakcinos gamybą

Indijoje įsikūrusi didžiausia pasaulyje vakcinos gamintoja „Serum Institute“ mažiausiai perpus mažins „AstraZeneca“ vakcinos gamybą. Pasak įmonės vadovo Adaro Poonawallos, toks sprendimas priimtas, nes Indijos vyriausybė nepateikia naujų užsakymų. Be to, lėtai gaunami ir tarptautinės programos COVAX užsakymai. Šiuo metu jo įmonė per mėnesį pagamina 250 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, sakė A. Poonawalla Indijos TV stočiai CNBC-TV18.

Didžiausia vakcinos gamintoja pasaulyje perpus mažina „AstraZeneca“ vakcinos gamybą.<br>T.Bauro nuotr.
Didžiausia vakcinos gamintoja pasaulyje perpus mažina „AstraZeneca“ vakcinos gamybą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-08 19:18

Indijoje ši vakcina realizuojama „Covishield“ pavadinimu. „Serum Insitute“ metų pradžioje buvo numatytas kaip pagrindinis vakcinos tiekėjas COVAX programai, kurios tikslas yra pasirūpinti, kad vakcinos gautų ir skurdžios šalys. A. Poonawallos įmonė milijonus dozių parduodavo į užsienį – per COVAX programą arba tiesiogiai šalims.

Tačiau kai pavasarį Indiją apėmė didelė pandemijos banga, Indijos vyriausybė sustabdė eksportą ir tik neseniai leido jį vėl atnaujinti. Tuo metu daugelis skurdesnių šalių turėjo rasti alternatyvų.

Indijoje apie 60 proc. gyventojų yra gavę bent vieną vakcinos dozę. COVID-19 infekcijų skaičiai pastaraisiais mėnesiais yra labai nedideli – nepaisant to, kad daugelis nebesilaiko koronaviruso taisyklių.

Antikūnų tyrimai rodo, kad dauguma šalies žmonių iš daugiau kaip 1,3 mlrd. turi antikūnų – arba dėl skiepų, arba dėl persirgtos ligos. Vyriausybė kol kas nėra pristačiusi planų dėl stiprinančiosios dozės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.