Paaiškėjo daugiau detalių apie nuo COVID-19 mirusį kūdikį: neįtarus ligos išleistas namo, ten ir mirė Prabilo ir vaiko mama

Nuo COVID-19 mirė 0-9 metų amžiaus grupei priklausęs vaikas iš Telšių rajono savivaldybės, rodo Statistikos departamento duomenys. Tai kol kas jauniausia koronaviruso auka Lietuvoje.

žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, mirtis, netektis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, mirtis, netektis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, netektis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
žvakė, netektis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 1:18 AM, atnaujinta Dec 13, 2021, 10:49 AM

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, iki šiol jauniausios koronaviruso aukos buvo fiksuotos 20-29 metų amžiaus grupėje. Šioje amžiaus grupėje užfiksuota jau 18 mirčių.

Respublikinės Telšių ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja gydytoja Eglė Lysovienė LRT RADIJUI sako, kad rugpjūčio 31 d. apie 14-15 val. mama su vaiku kreipėsi į ligoninės priėmimo skyrių dėl laringito klinikos. Tuo metu dar nežinota, kad berniukas gali sirgti koronavirusu, todėl jis buvo išleistas gydytis namie, kur kitą rytą jis ir mirė.

„Atlikti kraujo tyrimai, kuriuose stebėta virusinės infekcijos požymiai. Stacionarinio gydymo tėvai tuo metu atsisakė, vaikas buvo išleistas į namus su rekomendacijomis dėl simptominio gydymo“, – teigė E. Lysovienė.

Gydytoja aiškina, kad neįtarus koronaviruso, paskirtas simptominis gydymas. Kokia buvo vaiko būklė grįžus namo, E. Lysovienė negalėjo komentuoti. Vaikas mirė kitą dieną – rugsėjo 1-ąją.

Tačiau vaiko mama socialiniuose tinkluose liejo ne tik širdgėlą, bet ir piktinosi. Anot jos, stacionarinį gydymą pasiūlę medikai po kraujo tyrimų tikino, kad infekcija nustatyta nebuvo, todėl leido gydymą tęsti namie.

Į žurnalistų bandymus susisiekti vaiko mama kol kas neatsiliepė.

Kad mažamečio mirtis nėra klaida dar vėlyvą šeštadienio vakarą patvirtino Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus analitikas Jonas Bačelis.

„Šiandien Statistikos departamento skelbiamuose ir kasdien atnaujinamuose atvirų duomenų rinkiniuose pasirodė nauja mirtis po teigiamo COVID testo: 1-erių metų amžiaus vaikas. Ar tai tik sutapimas, ar COVID buvo mirties priežastis?

Pažiūrėjus į paros ataskaitą, kurioje šiandien 0-9 metų amžiaus grupėje pasirodė viena nauja būtent* COVID mirtis (tik atgaline data, nes vaikų mirties liudijimai vėluoja dėl privalomo skrodimo ir teismo ekspertizės), galima išdedukuoti, kad tai yra būtent ta vienmečio mirtis (nes neįmanoma mirti nuo COVID neturint teigiamo diagnostinio testo).

Kitaip tariant, tas 1-erių metų amžiaus vaikas mirė ne tik turėdamas teigiamą COVID testą, bet teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad jo pagrindinė mirties priežastis buvo COVID“, – vėlyvą šeštadienio vakarą feisbuke rašė J.Bačelis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.