Mirė Lietuvos slaugos specialistų organizacijos įkūrėja Aldona Čiočienė

Šeštadienį mirė LSSO (Lietuvos slaugos specialistų organizacijos) įkūrėja ir ilgametė vadovė, prezidentė Aldpna Čiočienė, pranešė dabartinė LSSO prezidentė Aušra Volodkaitė.

Mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mirtis<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Mirtis<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

LSSO inf.

Dec 14, 2021, 5:12 PM

Pažymima, kad A.Čiočienė atidavė daug jėgų ir energijos slaugos profesijos plėtrai.

Atsisveikinti su Velione bus galima gruodžio 15 dieną (trečiadienį) Vilniaus laidojimo rūmuose (Olandų g. 22, Vilnius), nuo 9 iki 13 val.

Negalinčius dalyvauti laidotuvėse LSSO kviečia palydėti Velionę malda, geru žodžiu ir nuoširdžia pagarba.

„Aldona Čiočienė gimė 1934-11-15, Ukmergės rajone, 1952m. apsisprendė stoti į Vilniaus medicinos mokyklą. Atvykusią į Vilnių, atnešusią dokumentus, būsimą studentę pirmoji pasitiko tuometinė Vilniaus medicinos mokyklos direktorė K. Vitkauskaitė, žinoma slaugytoja, turėjusi galimybę mokytis F. Nightingale seserų kursuose Londone.

Ji paklausė, kodėl Aldona pasirinko šią profesiją? Tai sunki ir pasiaukojimo reikalaujanti profesija, lydėsianti visą gyvenimą ir jos pasirinkimas reikalauja daug stiprybės ir žinojimo, kad darbas nebus lengvas, todėl reikalingi tvirti ir apsisprendę žmonės. „Norejau padėti sergantiesiems, nes mačiau, kad sunkūs ligoniai ne visada sulaukia pagalbos, dėl darbuotojų abejingumo ir ribotų galimybių“- prisimindavo Aldona Čiočienė.

Be to studijoms paskatino artimas giminaitis, tuo metu pasirinkęs medicinos studijas. Žavėjo galimybė ateityje dirbti kartu, padėti sergantiems ir kenčiantiems. Tačiau atvykus studijuoti keliai išsiskyrė.

Mokytis nebuvo lengva: mokslai prasidėjo ligoninėje, kur jaunos studentes susidūrė su praktika ir galėjo įsitikinti savo pasirinkimo teisingumu. Tačiau pasiryžimas viską daryti gerai nepaisant sunkumų padėjo apsisprendus toliau tęsti studijas ir jas pabaigti su įvertinimu „labai gerai“, – rašoma LSSO pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.