Seka Izraelio pėdomis: dar viena šalis skiepys ketvirtąja doze nuo COVID-19

Čilė nuo vasario savo piliečiams ruošiasi pasiūlyti ketvirtą vakcinos nuo koronaviruso dozę, o pirmiausia skiepijami būtų didelės rizikos grupėse esantys žmonės, paskelbė prezidentas Sebastianas Pinera.

 Seka Izraelio pėdomis: dar viena šalis skiepys ketvirtąja doze nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Seka Izraelio pėdomis: dar viena šalis skiepys ketvirtąja doze nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2021, 9:55 PM

„Pagrindinis rūpestis ir prioritetas šiuo metu yra apsaugoti mūsų tautiečių gyvybes ir sveikatą“, – sakė jis ketvirtadienį renginyje, skirtame paminėti skiepijimo nuo COVID-19 pradžios metines.

Pirmieji dar vieną sustiprinančią dozę gaus sveikatos priežiūros darbuotojai, senjorai ir lėtinėmis ligomis sergantys žmonės. Šalies vadovo teigimu, šalis turi tam skirtų dozių.

Pasak Čilės sveikatos apsaugos ministro Enrique Pariso, sprendimas buvo priimtas, nes tyrimai rodo, kad su virusu kovojančių antikūnų kiekis sumažėja praėjus šešiems mėnesiams po paskutinės dozės.

Čilėje iki šiol mažiausiai dvi vakcinos dozes gavo maždaug 16,5 mln. iš 19,2 mln. žmonių – daugiau nei 86 proc. gyventojų.

Šalyje fiksuota daugiau nei 1,7 mln. užsikrėtimo koronavirusu ir beveik 39 tūkst. mirties atvejų, 54 iš jų – per pastarąją parą.

Nuo gruodžio pradžios skiepų kampanija išsiplėtė ir apima vaikus nuo trejų metų.

Dar mažiausiai dvi šalys, Izraelis ir Brazilija, paskelbė apie kampanijas, skirtas ketvirtam skiepui nuo pandeminio viruso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.