Gedulas Panevėžyje: mirė du ilgamečiai ligoninės medikai

Respublikinė Panevėžio ligoninė pirmadienį pranešė apie net dviejų ilgamečių medikų mirtis. Pirmadienį eidamas 81 – uosius metus, mirė Darius Staugaitis, o antrą Kalėdų dieną, sekmadienį anapilin iškeliavo 57-erių metų bendrosios praktikos slaugytoja Saulė Elena Astrauskienė.

žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 5:22 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 5:31 PM

Nusipelnęs gydytojas

D.Staugaitis buvo Lietuvos Nusipelnęs gydytojas, Lietuvos Gydytojų sąjungos Garbės narys, Lietuvos Garbės ortopedas traumatologas, Vasario 16 – osios signatarų giminių klubo narys, Lietuvos ir Panevėžio miesto savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas, Nusipelnęs panevėžietis, ilgametis Respublikinės Panevėžio ligoninės gydytojas.

„D. Staugaitis gimė 1940 m. spalio 20 d. Alovėje, Alytaus rajone. 1941 m. jis su dar dviem broliais ir mama buvo ištremti į Sibirą, iš kurio grįžo 1959 m. 1961 m. D. Staugaitis įstojo į Kapsuko gyvulininkystės ir žemės ūkio technikumą, kuriame įgijo zootechniko specialybę. 1971 m. jis baigė Kauno medicinos institutą. Tais pačiais metais D. Staugaitis pradėjo dirbti Panevėžio ligoninėje gydytojo interno, o nuo 1972 m. – gydytojo ortopedo – traumatologo pareigose. 1986 m. jis paskiriamas Traumatologijos skyriaus vedėju. 2000 m. D. Staugaičio pastangomis ligoninėje yra įkuriamas Ortopedijos – traumatologijos skyrius ir iki 2004 m. jis vadovauja skyriui. Nuo 2004 m. rugsėjo mėn. iki 2009 m. D. Staugaitis šiame skyriuje dirbo gydytojo ortopedo – traumatologo pareigose, o nuo 2009 m. iki 2015 m. – gydytojo ortopedo – traumatologo pareigose Konsultacijų poliklinikoje. Daug metų D. Staugaitis buvo renkamas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Stebėtojų tarybą.

Darius Staugaitis buvo iškilus savo laikmečio medikas, puikus specialybės žinovas, labai gerbiamas pacientų ir bendradarbių. 1980 m. jis pirmą kartą atliko klubo sąnario endoskopijos operaciją, o nuo 1986 m. pradėjo endoskopuoti ir kelio sąnarius. 1984 m. D. Staugaitis, remdamasis gydytojo Jelizarovo metodika, pirmasis pradėjo atlikti kaulų ilginimo operacijas.

Darius Staugaitis buvo geras, teisingas, garbingas žmogus, visada pasiruošęs patarti ir padėti kitam. Jis mėgo gamtą, bendrauti su žmonėmis, jaunystėje buvo aktyvus sportininkas, pasiekęs neblogų rezultatų slidinėjimo sporte. Jį pažinojusieji galėjo pasisemti iš Dariaus energijos, optimizmo ir stiprybės, jis visada veržėsi į didelius darbus ir aktyvią veiklą, o kai būdavo sunku – nesiskundė, nedejavo, mokėjo santūriai išgyventi kasdienybės įtampas. Su žmona Elena velionis pragyveno ilgus ir laimingus metus, užaugino dukrą Žibutę ir sūnų Valdą, labai džiaugėsi anūku ir mylėjo jį.

Už ilgametį darbą ir aktyvią visuomeninę veiklą, Darius Staugaitis turėjo eilę garbingų įvertinimų: 1999 m. jam buvo suteiktas Nusipelniusio panevėžiečio vardas, 2008 m. tapo Lietuvos Gydytojų sąjungos Garbės nariu, 2011 m. D. Staugaičiui yra suteikiamas Lietuvos Nusipelniusio gydytojo vardas ir apdovanojamas Garbės ženklu. 2007 – 2013 m. laikotarpiu jis buvo renkamas Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos nariu“, – rašoma Respublikinės Panevėžio ligoninės pranešime.

Panevėžyje dirbo 30 metų

S.A.Astrauskienė gimė Panevėžyje 1963 metais. Gimtajame mieste baigė mokyklą, vėliau mokėsi Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokykloje , kurią baigė 1986 metais ir gavo medicinos sesers diplomą. Tais pačiais metais velionė pradėjo dirbti Kauno klinikose – Neurochirurgijos operacinėje.

Nuo 1991 metų spalio mėn. 1 d. Saulė Elena Astrauskienė pradėjo dirbti Panevėžio ligoninės Kraujo perpylimo skyriuje medicinos sesers pareigose. 1995 metais balandžio mėn. 3 d. ji paskiriama Kraujo perpylimo skyriaus vyriausia medicinos seserimi ir dirbo šiose pareigose iki 2006 metų balandžio 1 dienos. Nuo 2006 m. 04.01 d. iki 2021 m. liepos 1 dienos velionė dirbo Hemodializės skyriuje bendrosios praktikos slaugytoja.

„Saulė visada buvo mūsų „saulė“ – optimistė, linksma, mėgstanti dainuoti, mylėjo savo darbą ir pacientus. Ilgus metus ji kovojo su sunkia liga, kuri ją, deja, pasiglemžė š. m. gruodžio 26 d. Labai visi liūdime dėl šios netekties ir reiškiame nuoširdžią užuojautą velionės artimiesiems“ – velionės bendradarbių liūdesį dėl šios netekties perdavė ligoninės Hemodializės skyriaus vyresnioji slaugytoja Irena Vasiliauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.