Izraelio tyrimas parodė, kaip antikūnų skaičių pakeičia ketvirta „Pfizer“ skiepo dozė

Izraelio premjeras Naftali Bennettas antradienį pranešė, kad šalyje atliktas tyrimas rodo, jog vakcinos nuo koronaviruso ketvirtoji dozė yra „saugi“ ir kad ji „penkeriopai“ padidina antikūnų kiekį.

Izraelis, skiepijimas, vakcina.<br>Heidi levine/SIPA/Scanpix nuotr.
Izraelis, skiepijimas, vakcina.<br>Heidi levine/SIPA/Scanpix nuotr.
Vakcina, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Vakcina, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Vakcina, COVID-19.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vakcina, COVID-19.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-01-04 18:04, atnaujinta 2022-01-04 19:33

Kalbėdamas per vizitą ligoninėje „Sheba“ netoli Tel Avivo, kurioje atliekant šį tyrimą 154 darbuotojai prieš savaitę gavo vakcinos nuo COVID-19 ketvirtąją dozę, premjeras sakė, kad papildomi skiepai „veikia“.

„Praėjus savaitei po ketvirtosios dozės suleidimo pakankamai patikimai žinome, kad ketvirtoji dozė yra saugi“, – vyriausybės vadovas kalbėjo stovėdamas šalia profesorė Galios Rahav, „Sheba“ užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėjos ir tyrimo vadovės.

„Praėjus savaitei po ketvirtosios dozės suleidimo stebime antikūnų kiekio penkeriopą padidėjimą paskiepytų asmenų“ organizme, pridūrė N. Bennettas.

„Labiausiai tikėtina, kad tai reiškia apsaugos nuo infekcijos ir nuo sunkių simptomų bei hospitalizacijos reikšmingą padidėjimą“, – tęsė premjeras ir pridūrė, kad ligoninė greitai paskelbs savo tyrimo išvadas.

„Sheba“ atstovas Steve'as Walzas  sakė, kad per šį eksperimentą naudota bendrovės „Pfizer“ sukurta vakcina. Anot jo, šią savaitę prasidės atskiras tyrimas, per kurį 150 žmonių bus suleista „Moderna“ vakcinos ketvirtoji dozė.

Izraelis penktadienį pradėjo skiepyti vakcinos ketvirtąja doze asmenis, kurių imunitetas yra labai nusilpęs. Pirmadienį į šią kampaniją įtraukti sveikatos apsaugos darbuotojai ir 60 metų ar vyresni žmonės. Tokį žingsnį Izraelis atliko vienas pirmųjų pasaulyje.

Prieš metus žydų valstybė pradėjo didelio masto vakcinacijos kampaniją pagal susitarimą dėl dalijimosi duomenis su JAV farmacijos milžine „Pfizer“.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per parą Izraelyje nustatyta daugiau kaip 10 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Ankstesnę savaitę šis rodiklis būdavo mažesnis kaip 4 000 per parą.

Izraelyje, turinčiame 9,4 mln. gyventojų, daugiau kaip 4 mln. žmonių jau yra gavę tris vakcinos dozes.

Šalyje iki šiol oficialiai patvirtinta 1,4 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 8 247 užsikrėtę žmonės mirę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.