Prie Kalėjimų departamento komandos jungiasi garsus toksikologas Robertas Badaras

Nuo penktadienio (sausio 28 d.) Kalėjimų departamento Sveikatos priežiūros skyriuje darbą pradeda gydytojas toksikologas, biomedicinos mokslų daktaras Robertas Badaras. Gydytojas bus atsakingas už priklausomybės ligų kompleksinio ir nuoseklaus prevencijos, intervencijos bei reabilitacijos proceso organizavimą laisvės atėmimo vietose. Taip pat teiks kompetentingą metodinę pagalbą Kalėjimų departamento padalinių ir pavaldžių įstaigų specialistams priklausomybės ligų gydymo ir reabilitacijos klausimais.

Dr. Robertas Badaras. <br>V.Skaraičio nuotr.
Dr. Robertas Badaras. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-28 10:00

„Džiaugiamės ir labai vertiname, kad toks profesionalus specialistas sutiko prisijungti prie mūsų kolektyvo. Tikime, kad daktaro Roberto Badaro turimos mokslo žinios, profesionalus požiūris ir ilgametė patirtis leis įgyvendinti laisvės atėmimo vietose esminius priklausomybių ligų gydymo ir prevencijos pokyčius“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

Dr. Robertas Badaras psisipažįsta, kad mato didelį gydymo nuo priklausomybių ligų poreikį bausmių vykdymo sistemoje ir sieks kartu su kvalifikuoto personalo pagalba įgyvendinti kompleksinį priklausomų asmenų gydymą.

Dr. R. Badaras Kauno medicinos institute (dabar – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) įgijo gydomosios medicinos specialybę, Vilniaus universitete atliko terapijos internatūrą, taip pat baigė toksikologijos bei anesteziologijos ir reanimatologijos rezidentūras. Dr. R. Badaras turi gydytojo klinikinio toksikologo, gydytojo anesteziologo reanimatologo licencijas, taip pat visuomenės sveikatos priežiūros specialisto licenciją verstis privalomuoju mokymu apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai.

2016 m. Vilniaus universitete apgynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją tema „Greitoji opiodinė detoksikacija taikant naują palaipsniui didėjančių naltreksono dozių indukcijos metodą“. Klinikiniu toksikologu dr. R. Badaras dirba nuo 1990 m. Nuo 2010 m. jis yra Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovas.

Dr. R. Badaras yra įvairių toksikologijos mokymo priemonių, daugybės mokslinių straipsnių ir pranešimų, knygos „Toksikologo užrašai“ bendraautoris, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto docentas.

Artimiausiu metu planuojama priimti naują socialinį darbuotoją ir į Kalėjimų departamento Resocializacijos skyrių, kuris taip pat bus atsakingas už priklausomybių gydymo laisvės atėmimo įstaigose tobulinimą siekiant apjungti sveikatos priežiūros ir socialinės pagalbos paslaugas, taikant kompleksinį gydymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.