Vaistinėse jau yra vaikiškų respiratorių

„Camelia“ vaistinėse ir internetinėje vaistinėje jau galima rasti ne tik įprasto dydžio respiratorių, bet taip pat ir mažesnių, pritaikytų vaikams.

Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaikiški respiratoriai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 1:14 PM

Nuo sausio 17 dienos renginiuose uždarose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims reikia dėvėti respiratorius. Pastaruoju metu pacientai vaistinėse ne tik ieškojo įprasto dydžio respiratorių, bet taip pat teiravosi ir mažesnių, vaikams pritaikytų apsaugos priemonių.

„Atsižvelgėme į pacientų poreikį įsigyti vaikiškų respiratorių, pasirūpinome tokiomis prekėmis ir jau dabar jų galima rasti mūsų tinklo vaistinėse“, – sako minėto vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Vaikiški respiratoriai žaismingi – spalvoti, su paveikslėliais.

Kaip nešioti respiratorių?

Vaistininkas akcentuoja: norint respiratorių nešioti tikslingai, kad jis apsaugotų mus ir aplinkinius nuo užsikrėtimo, būtina jį dėvėti taisyklingai. Respiratorius turi dengti kvėpavimo takus – būtinai tiek burną, tiek nosį, jo kraštai turi būti prigludę prie veido. Tad vaikams svarbu dėvėti tinkamo dydžio respiratorių.

„Vieną respiratorių galima nešioti iki 8 valandų. Būtina įsidėmėti, kad vaistinėje įsigyjami respiratoriai, kaip ir medicininės kaukės, yra vienkartiniai. Labai svarbu respiratorius keisti, jei tapo sunku kvėpuoti, respiratorius išsipurvino ar sudrėko. Jei ilgai nešiosime tą patį respiratorių, nusiimdami liesime jį rankomis, naudos neturėsime ir šitaip galime užsikrėsti virusais, kurie bus galimai nusėdę ant respiratoriaus“, – pabrėžia vaistininkas.

Kada respiratoriai būtini?

Kaip informuoja SAM, siekiant suvaldyti itin greit plintančios koronaviruso atmainos omikron plitimą, nuo sausio 17 d., visi vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai ir dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas privalo viso renginio uždarose erdvėse metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Respiratorių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems žmonėms, kurie dėl savo sveikatos būklės respiratorių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Vaistininkai respiratorius taip pat rekomenduoja dėvėti lankantis gydymo įstaigose, skrydžių metu ir pan.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.