Rusija susirūpino dėl vaistų: uždraudė išvežti iš šalies užsienietiškus medicinos gaminius

Rusijos Vyriausybė įvedė laikiną draudimą, kuriuo neleidžiamas užsienietiškų medicininių gaminių, atvežtų iš sankcijas šaliai įvedusių valstybių, eksportas. Nutarimą pasirašė ministras pirmininkas Michailas Mišustinas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Rusija uždraudė iš šalies eksportuoti užsinietiškus medicinos gaminius.<br>123rf iliustr.
Rusija uždraudė iš šalies eksportuoti užsinietiškus medicinos gaminius.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 2:34 PM, atnaujinta Mar 8, 2022, 3:39 PM

Kommersant.ru rašo, kad sprendimas liečia medicininius gaminius šiuo metu laikomus importuotojų sandėliuose, arba tuos, kuriems atliekamos muitinės procedūros. Vyriausybės teigimu, taikomos priemonės padės išvengti medicininių produktų trūkumo Rusijoje dėl jai įvestų sankcijų.

Rusija vasario 24-osios dienos rytą užpuolė Ukrainą ir pradėjo didelį pasipiktinimą visame pasaulyje sukėlusį katą. Kremliaus sausumos pajėgos įsiveržimui pasinaudojo ir Baltarusijos teritorija. Beveik dvi savaites trunkantis karas jau pareikalavo ir keletos šimtų civilių gyvybių, o nekaltų aukų padaugėjo, kai brutalų puolimą pradėjusi Rusijos kariuomenė ėmėsi gyvenamųjų miestų dalių apšaudymo.

Ukrainiečius ginklais ir humanitarine parama remia Vakarų šalys, prieš Rusiją įvestos ekonominės sankcijos, apie pasitraukimą iš šalies paskelbė eilė visame pasaulyje žinomų prekės ženklų, tarp kurių „Ikea“, „Apple“, „Nike“, „Adidas“, „Netflix“ ir kita.

Naujienų agentūra Reuters praėjusią savaitę pranešė, kad nors dėl humanitarinių priežasčių sankcijos negalioja vaistų ir medicininių prietaisų pramonei, tačiau jų eksportą į Rusiją pristabdyti gali logistinės problemos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.