„Camelia“ vaistinių tinkle – mažiausios kainos klientams ir didžiausi atlyginimai darbuotojams

Vaistinių tinklas „Camelia“ antrus metus iš eilės išlaiko lyderystę, formuodamas atlyginimų biudžetą. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodra“) duomenimis, „Camelia“ vidutinis darbo užmokestis buvo didžiausias tarp pagrindinių šalies vaistinių tinklų visais 2021-aisiais metais ir toks išliko 2022-ųjų sausio mėnesį.

Vaistinių tinklas „Camelia“ antrus metus iš eilės išlaiko lyderystę, formuodamas atlyginimų biudžetą.
Vaistinių tinklas „Camelia“ antrus metus iš eilės išlaiko lyderystę, formuodamas atlyginimų biudžetą.
„Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė Aušra Budrikienė.
„Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė Aušra Budrikienė.
„Sodros“ duomenimis, šių metų sausį „Camelia“ vidutinis darbo užmokestis, padidėjo beveik 10 proc.
„Sodros“ duomenimis, šių metų sausį „Camelia“ vidutinis darbo užmokestis, padidėjo beveik 10 proc.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 12:16 PM

„Siekdami klientams padėti sutaupyti kiekvieno apsipirkimo metu ir tokiu būdu prisidėti prie jų finansinio stabilumo, nenorime nuošalyje palikti savo darbuotojų. Mūsų tikslas yra sudaryti jiems palankias darbo sąlygas, o orus ir darbo pobūdį atitinkantis atlyginimas – vienas efektyviausių būdų tai įgyvendinti. Todėl džiaugiuosi, kad mūsų tinklas savo vaistininkams ne pirmus metus gali pasiūlyti didžiausią rinkoje vidutinį atlyginimą“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Užfiksuotas beveik 10 proc. kilimas

„Sodros“ duomenimis, šių metų sausį „Camelia“ vidutinis darbo užmokestis, palyginus su tuo, kuris buvo mokamas 2021-ųjų sausį, padidėjo beveik 10 proc. ir siekė 1872,72 eurų prieš mokesčius.

„Mūsų vaistininkai praėjusiais metais dirbo itin didelio neapibrėžtumo sąlygomis, tačiau drąsiai prisiėmė naujas atsakomybes: aktyviai konsultavo pacientus fiziškai ir telefonu, kai patekimas pas šeimos gydytojus tapo apsunkintas. Neretai jie tapdavo kone psichologais, kurie kantriai išklausydavo ir padėdavo spręsti emocinius sunkumus, kai pacientams to labiausiai reikėjo.

Be to, dalis mūsų vaistininkų jau įgijo išplėstinės praktikos vaistininko licenciją ir pradėjo skiepyti, tokiu būdu prisidėdami prie visuomenės imuniteto formavimo nuo COVID-19, o taip pat ir nuo erkinio encefalito, gripo. Atsižvelgdami į išaugusį darbo krūvį ir vertindami augančias kompetencijas profesinėje srityje, nusprendėme nuosekliai didinti jų darbo užmokestį“, – pasakoja A. Budrikienė.

Atlygio sistema, neturinti lubų

„Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė sako, kad įdiegta vieninga darbo užmokesčio sistema ne tik kuria emociškai palankią aplinką, bet veiksmingai skatina darbuotojų efektyvumą ir motyvaciją.

„Visiems vaistininkams mokame vienodą bazinį atlyginimą, kurį galima pasididinti kas 6 mėnesius, ir motyvacinius priedus, priklausančius nuo individualių darbo rezultatų bei jų kokybės. Tai reiškia, kad visi darbuotojai turi vienodas sąlygas užsidirbti, o atlygio dydis priklauso tik nuo jų įdėtų pastangų. Be to, uždarbiui netaikomos jokios lubos, todėl vaistininkas gali savo atlyginimą pasididinti net iki keliasdešimties procentų“, – sako A. Budrikienė.

Anot generalinės direktorės, jeigu vaistininkas jaučiasi vertinamas ir gauna atlygį, kuris garantuoja finansinį saugumą, jis ne tik noriai prisideda prie įmonės bendrų tikslų įgyvendinimo, bet gali pasiūlyti klientui geriausią įmanomą aptarnavimo patirtį.

Siūlo ir papildomas naudas

Pasak A. Budrikienės, vaistinių tinklas „Camelia“ siekia savo darbuotojus skatinti visapusiškai. Tai reiškia, kad ne tik sudaro jiems palankias sąlygas užsidirbti tvirtą finansinį pagrindą sukuriantį atlyginimą, bet suteikia galimybę kelti turimas kompetencijas, rūpintis savo sveikata ir įsitraukti į įmonės sprendimų priėmimo procesą.

„Įmonėje yra įdiegta vidinių mokymų sistema, kuria pasinaudojęs kiekvienas darbuotojas gali surinkti reikalingą kvalifikacinių valandų skaičių savo kompetencijų kėlimui darbo valandų metu. Siūlomų vidinių mokymų temų spektras itin platus – nuo racionalaus antimikrobinių vaistų panaudojimo iki specialiai farmacijos specialistams skirtų pirmos pagalbos mokymų.

Tikiu, kad sudarytos tokios profesinio ir ekspertinio augimo galimybės prisidėjo prie to, kad dvejus metus iš eilės – 2020 ir 2021 metais – mūsų du darbuotojai – Virgilija Bečelytė ir Rimvydas Blynas – buvo pripažinti Lietuvos metų vaistininkais“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė.

Anot A. Budrikienės, „Camelia“ vaistininkai yra lygiateisiai įmonėje susikūrusios bendruomenės nariai, kurių nuomonė yra labai svarbi. Todėl jie nuolat skatinami teikti savo idėjas ir pasiūlymus apie tai, kaip būtų galima optimizuoti procesus, susijusius su tam tikrų vaistinių ar viso tinklo darbu.

„Norime savo darbuotojams suteikti galimybę nepatiriant didelių išlaidų pasirūpinti savimi, todėl jie gali naudotis specialiomis nuolaidomis „Camelia“ vaistinių tinkle ir įsigyti reikalingų prekių, kurios palengvintų kasdienę buitį ar sustiprintų sveikatą“, – priduria Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.