COVID-19 Lietuvoje nusinešė 10-19 metų asmens gyvybę, dar viena viruso auka nebuvo sulaukusi nė 40 Naujų užsikrėtimų – 3129

Lietuvoje jau mėnuo mažėja COVID-19 naujai užsikrėtusių ir sunkiai sergančių ligonių, bet ramybė gali būti apgaulinga. Mokslininkai aptiko naują viruso atmainą.

Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>M.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2022, 7:59 AM, atnaujinta Mar 20, 2022, 9:44 AM

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 3129 nauji užsikrėtimai koronavirusu. Iš jų – 492 antriniai užsikrėtimai, o tretinių – 2.

Iš viso šalyje COVID-19 jau nustatytas 992 101 asmeniui. Šiuo metu serga – 61256.

Per šeštadienį mirė 11 žmonių. Tarp jų – 7 nepasiskiepiję. Du iš nuo COVID-19 mirusių asmenų – nesiekia nė 40 metų. Vienas miręs asmuo – 30-39 metų grupės, kitas – 10-19.

Pasak Statistikos departamento, abu asmenys buvo arba nepasiskiepiję, arba pilnai nepaskiepyti.

Iš viso koronavirusas jau pareikalavo 8728 aukų.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1315 COVID-19 sergantys pacientai, 24-iais daugiau, nei prieš parą, 66 iš jų – reanimacijoje. 

14 dienų naujų pirminių susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 2150 atvejų, septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis pastaruoju metu mažėja ir siekia 45,9 procento.

Nuo praėjusių metų pabaigos sparčiai augęs naujų susirgimų skaičius po truputį mažėti pradėjo šių metų vasario pradžioje. Tuomet pasiektas naujų atvejų rekordas, kai per parą nustatyta daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu.

Šeštadienį 17 žmonių buvo paskiepyti pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze, 33 gavo sustiprinančiąją. Iš viso per parą paskiepyti 62 žmonės.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,7 proc. gyventojų.

Atlaisvinti ribojimai renginiuose ir kino teatruose

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), nuo kovo 18 d. žmonių srautų valdymas renginiuose išlieka rekomendacinio pobūdžio, o kino teatruose galės lankytis daugiau gerbėjų – atsisakoma reikalavimo išlaikyti laisvos kėdės atstumą tarp ne kartu atėjusių žiūrovų, jei valgoma ar geriama.

Iki šiol renginių organizatoriai privalėjo užtikrinti srautų valdymą, o kai žiūrovų ir dalyvių skaičius viršijo pusę tūkstančio asmenų – juos skirstyti į atskirus sektorius po 500 žiūrovų ar dalyvių. Dabar atsisakoma pandemijos metu srautų valdymui naudotų tvorelių ir rodyklių, o personalui nebereikia kontroliuoti žmonių srautų, nors srautų valdymas vis dar išlieka rekomendacinio pobūdžio.

Viešojo maitinimo vietoms taip pat nebelieka reikalavimų aptarnauti tik tam tikro srauto žmones.

Rasta nauja atmaina

Deltakron – taip kol kas neoficialiai vadinama nauja COVID-19 atmaina, kuri sujungė omikron ir delta atmainų mutacijas. Apie naujos atmainos atsiradimą šiomis dienomis paskelbė ir Europos, ir JAV mokslininkai.

Naujasis hibridinis variantas patvirtintas Prancūzijoje esančiame Viduržemio infekcijų institute. Skelbiama, kad keli šios atmainos atvejai buvo aptikti įvairiuose Prancūzijos regionuose.

Paaiškėjo, kad po keletą tokių atvejų aptikta Danijoje, Nyderlanduose, JAV, apie 30 atvejų nustatyta Jungtinėje Karalystėje. Manoma, kad naujoji koronaviruso atmaina pasaulyje plinta nuo sausio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.