Žalia šviesa dar vienai dozei: JAV nuo koronaviruso skiepys ketvirtą kartą

JAV vaistų reguliuotojai patvirtino antrąją revakcinaciją „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo pandeminio koronaviruso. Papildomas skiepijimas COVID-19 vakcina skirtas 50 metų ir vyresniems asmenims, dėl kilusio susirūpinimo, jog vyresnių žmonių imunitetas išblėsta greičiau, antradienį pranešė vaistų gamintojai.

Vakcina nuo koronaviruso<br>123rf nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>123rf nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>V.Skaraičio nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>V.Skaraičio nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>T.Bauro nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>T.Bauro nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>T.Bauro nuotr.
Vakcina nuo koronaviruso<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 6:25 PM

JAV maisto ir vaistų administracija taip pat patvirtino antrąją revakcinacijos dozę vyresniems nei 12 metų asmenims, kurių imuninė sistema susilpnėjusi.

Papildomas skiepas gali būti skiriamas praėjus mažiausiai keturiems mėnesiams po trečiosios dozės, siekiant užtikrinti geresnę apsaugą nuo sunkių ligų ir hospitalizavimo, nurodė bendrovės.

Leidimas suteiktas po to, kai išaugo susirūpinimas susijęs su labiau užkrečiamu omikron atmainos BA.2 subvariantu, dėl kurio dalyje Azijos ir Europos valstybių padaugėjo COVID-19 atvejų.

Remiantis JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, Jungtinėse Valstijose nuo metų pradžios ženkliai sumažėjo COVID-19 atvejų, tačiau praėjusią savaitę vėl fiksuotas sergamumo augimas.

„Nors šis leidimas padės patenkinti šiuo metu daliai žmonių kylantį apsaugos poreikį, mes uoliai dirbame, kad sukurtume atnaujintą vakciną, kuri ne tik apsaugotų nuo esamų COVID-19 variantų, bet ir suteiktų ilgalaikę imuninę reakciją prieš koronavirusą“, – sakė „Pfizer“ pranešime cituojamas įmonės generalinis direktorius Albertas Bourla.

Parengta pagal Reuters inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.