Kinijoje – daugiausiai naujų COVID-19 atvejų nuo pirmosios pandemijos bangos

Sekmadienį Kinijoje užfiksuota 13 tūkst. naujų COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo pirmosios pandemijos bangos piko prieš daugiau nei dvejus metus, o Šanchajus tapo didžiausio šalyje protrūkio epicentru.

Koronavirusas Kinijoje.<br>Scanpix/AP nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 5:32 PM

Itin užkrečiama omikron atmaina jau išplito daugiau nei dešimtyje provincijų ir gerokai sujaukė Kinijos vadinamąją „nulinio Covid“ strategiją, pagal kurią kasdienį susirgimų skaičių iki kovo mėnesio buvo pavykę sumažinti iki dviženklio ar triženklio skaičiaus.

Tačiau dabartinis protrūkis taip pat išbando kinų kantrybę griežtų apribojimų atžvilgiu, Pekinui įvedant tikslinius karantinus, vykdant masinį testavimą ir ribojant keliavimą tuo metu, kai daugelis pasaulio šalių vėl atveria duris.

Per pastarąjį mėnesį dešimtys milijonų Kinijos gyventojų vėl patyrė vienos ar kitokios formos karantiną, dėl kurio sutriko darbas ir nukentėjo ekonomika.

Sekmadienį šalyje užregistruoti 13 146 susirgimo atvejai, sakoma Nacionalinės sveikatos komisijos pranešime, tačiau apie „naujus mirties atvejus“ nepranešta. Tai yra didžiausias užsikrėtusiųjų paros skaičius Kinijoje nuo 2020 metų vasario vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?