A. Dulkys po kelionės į Kyjivą: dabar ateina tikroji pagalbos Ukrainai fazė − maratonas

Praėjusią savaitę Kremliaus režimo agresijai besipriešinančios Ukrainos sostinėje Kyjive apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys aiškina, kad padėti pasiryžę Lietuvos medikai į šią šalį dar neišvyko, kadangi pagalba bus reikalinga ir ilgalaikėje perspektyvoje.

A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
A. Dulkys lankėsi Ukrainoje.<br>SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 9:25 AM

„Mums yra ko pasimokyti iš ukrainiečių. Ukrainiečiai kovoja efektyvumu ir kokybe prieš agresorių, kuris negaili savo žmonių ir viską daro tik per kiekybę. Būtent lygiai taip yra ir su pagalba (...). Užsidėjau vėliavėlę, pasidariau kažkokią nuotrauką, išsiunčiau žaisliukų, medikamentų ir viskas. Dabar ateina ta tikroji fazė − tai yra maratonas“, − antradienį LRT radijui kalbėjo A. Dulkys.

„Tai bus ilgas procesas, kada tos pagalbos reikės labai daug, nes būtent Vakarų Ukrainoje ir tose dalyse, kurios buvo apskritai nepaliestos karo, jų sveikatos apsaugos sistema dar visai neblogai susitvarko“, − pridūrė jis.

Pasak ministro, pagalba bus labiausiai reikalinga tose Ukrainos vietose, kurias pavyko atsikovoti iš okupanto.

„Teritorijose, kur buvo agresorius, ten žmonės be vandens, be maisto, su užleistomis ligomis. Neturėjo jokių medikamentų. Štai čia bus tikrasis krūvis ir ten mūsų pagalbos jie prašo“, − pabrėžė ministras.

Politikas akcentavo, kad Lietuvos medikai Ukrainai padės, nepaisydami Kremliaus vykdomų išpuolių ir bandymų atgrasyti.

„Buča, visi šitie vaizdai, jie skirti ne tik Ukrainai. Šitos žinutės paliktos ir toms valstybėms, kurios padeda Ukrainai. Mus siekia įbauginti. Mes šito negalime sau leisti“, − tvirtino A. Dulkys.

ELTA primena, kad vizito Kyjive metu ministras A. Dulkys susitiko su Ukrainos sveikatos ministru Viktoru Liaško, apžiūrėjo sveikatos priežiūros įstaigas, kurioje teikiama pagalba karo metu sužeistiems vaikams ir civiliams suaugusiems gyventojams, bendravo su ligoninių personalu ir pacientais. Taip pat ministras aplankė skubios pagalbos punktą, kur susitiko su ten dirbančiais paramedikais, rašoma pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.