Universitetinę ligoninę Klaipėdoje tikimasi įkurti iki metų pabaigos

Planauojama kad iki šių metų pabaigos Klaipėdoje duris atvers universitetinė ligoninė. „Manome, kad įstaigos galėtų būti baigtos reorganizuoti ir Klaipėdos universitetinė ligoninė galėtų atsirasti ne vėliau kaip iki 2023 metų sausio 1 dienos“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Teisės skyriaus patarėjas Kazys Rušinskas.

Klaipėdos universitetinė ligoninė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos universitetinė ligoninė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2022, 11:46 AM

Trečioji šalyje universitetinė gydymo įstaiga kuriama trijų sveikatos įstaigų – Klaipėdos universitetinės ligoninės, Palangos reabilitacijos ligoninės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės – pagrindu.

Pasak K. Rušinsko, jos bus sujungtos į vieną juridinį asmenį.

„Jas sujungus į vieną juridinį asmenį ir į dalininkus priėmus Klaipėdos universitetą šita Klaipėdos ligoninė taptų Klaipėdos universitetine ligonine“, – šią savaitę per Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį informavo SAM specialistas.

Sveikatos apsaugos viceministrės Danguolės Jankauskienės teigimu, jau baigtas derinti Vyriausybės nutarimo projektas dėl minėtų ligoninių turto ir teisių perėmimo valstybės žinion.

Jos teigimu, pats reorganizacijos procesas valstybei nieko nekainuos, tačiau į naująją ligoninę numatytos investicijos. Pirmiausiai ketinama investuoti į skubios pagalbos ir infekcinių ligų padalinių vystymą.

Pasak D. Jankauskienės, infekcinių ligų klasteriui Klaipėdoje suplanuota skirti apie 16 mln. eurų, dar keli milijonai – skubiai pagalbai.

Universitetinės ligoninės steigimui Klaipėdoje kelią atvėrė Seimo gruodį priimtos Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisos. Šios gydymo įstaigos dalininkais būtų SAM ir Klaipėdos universitetas.

Dabar tokio lygio gydymo įstaigos veikia Vilniuje ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.