Plastikos chirurgė išvardijo, kokios procedūros populiariausios tarp vyrų

Gerai nusiskusti ir pasišlakstyti losjonu – tokių reikalavimų prieš dešimtmetį pakakdavo vyrui, kad jis jaustųsi patrauklus. Tačiau stereotipai greitai kinta. Dabar iš vyrų tikimasi kur kas daugiau. O ir jie patys nori gerai atrodyti ir kuo ilgiau išlaikyti jaunatvišką išvaizdą. Todėl vis daugiau vyrų nuolat domisi sveikatos priežiūros ir grožio puoselėjimo naujovėmis, ryžtasi pačioms įvairiausioms grožio procedūroms, sako Medicinos diagnostikos ir gydymo centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Jelena Romanova-Paškevič.

Vis daugiau vyrų domisi plastine chirurgija.<br>123rf nuotr.
Vis daugiau vyrų domisi plastine chirurgija.<br>123rf nuotr.
Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Jelena Romanova-Paškevič<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Jelena Romanova-Paškevič<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 2:14 PM

Nenori raukšlėtos kaktos

Į grožio ir estetikos specialistus, plastikos chirurgus vyrai dažniausiai kreipiasi norėdami pagerinti savo išvaizdą arba išspręsti padidėjusio ir dėl to varginančio prakaitavimo problemą.

Savo išvaizda besirūpinantys vyrai paprastai nori pašalinti sendinančias raukšles veide ar nusiurbti kūno siluetą gadinančius riebalus. Šios procedūros yra vienos populiariausių moterų tarpe. Gydytoja J. Romanova-Paškevič mano, kad minėtų procedūrų pasirinkimą iš dalies lemia tai, kad jos yra minimaliai invazinės, atliekamos greitai, o rezultatai – akivaizdūs.

Dėl veido estetinių procedūrų besikreipiančių vyrų ir moterų norai skiriasi. Specialistė sako, kad moterys dažniausiai pageidauja pakoreguoti veido kontūrą, pavyzdžiui, paputlinti lūpas, panaikinti nosies ir lūpų kampe esančias raukšles.

Vyrus labiau jaudina amžių išduodančios veido raukšlės, ypač vagojančios kaktą. Smulkesnėms raukšlelėms lyginti specialistai dažniausiai siūlo hialurono arba botulino toksino injekcijas, o gilesnes užpildo specialiais užpildais.

Rezultatai priklauso ir nuo paciento

Gydytoja negali paguosti pacientų, labai bijančių adatų ar skausmo. Dauguma grožio procedūrų būtų daugiau ar mažiau skausmingos, jei prieš procedūrą nebūtų naudojamas nuskausminimas. Tam gali būtų naudojamos nuskausminamųjų injekcijos arba specialūs tepalai. Tačiau, kaip sakoma, dėl grožio galima pakentėti. Procedūros užtrunka trumpai, o gautas rezultatas pateisina patirtus nelabai malonius pojūčius.

Kaip greitai bus matomas rezultatas, priklauso nuo atliktos procedūros. Jei tai grožio injekcijos – rezultatas gali būti matomas iš karto ir kasdien vis gerės, kol po poros savaičių visiškai išryškės. Jei atliekama neinvazinė, pavyzdžiui, odos atjauninimo lazeriu procedūra, didžiausio rezultato gali tekti palaukti ir kelias savaites. Jei pacientui atlikta sudėtingesnė grožio operacija, pavyzdžiui, akių vokų korekcinė operacija, rezultatas bus matomas po mėnesio ar poros, o visiškai jis atsiskleis po pusmečio ar metų.

Grožio injekcijų poveikis, priklausomai nuo naudojamų medžiagų, gali būti įvairus, tęstis nuo pusmečio iki ketverių metų. Subalansavus mitybą, sportuojant, riebalų nusiurbimo operacijos rezultatais galima džiaugtis iki gyvenimo pabaigos.

Gydytoja atkreipia dėmesį, kad kiekvienos procedūros rezultatai priklauso ir nuo paties paciento. Prieš kreipiantis į plastikos chirurgus dėl išorinio grožio reikia pasirūpinti bendra sveikata. Grožis ir sveikata yra neatsiejami.

Paprastai tik sveikas žmogus yra gražus, įsitikinusi chirurgė. Norint visuomet atrodyti gražiai, būti sveikam ir gerai jaustis, nepakanka turimas problemas išspręsti tik chirurgija ar injekcijomis. Dera pakeisti gyvenimo būdą, daugiau judėti, sveikiau maitintis ir rasti laiko poilsiui. Tik tuomet grožio procedūrų rezultatai džiugins ilgą laiką.

Procedūros tos pačios, bet skirtumų yra

Moterims ir vyrams gali būti atliekamos tokios pačios estetinės procedūros, bet jų atlikimo būdas ar naudojamos medžiagos gali skirtis dėl vyrų ir moterų odos sandaros, organizmų natūralių skirtumų.

Pasak Jelenos Romanovos-Paškevič, skiriasi vyrų ir moterų užkritusių viršutinių akių vokų plastika. Operacija vyrams atliekama siekiant ne tik pašalinti estetinę problemą, bet ir palikti specifinius vyriškus veido bruožus. Gali skirtis grožio injekcijoms parenkamos medžiagos – moterų kaktos raukšlėms išlyginti dažnai pakanka botulino toksino injekcijų, o vyrų raukšlės būna įsirėžusios giliau, todėl joms išlyginti reikia specialių užpildų.

Kiekvienam pacientui procedūros, joms atlikti reikalingos tinkamiausios medžiagos parenkamos individualiai. Įprastai vyrų pageidavimai būna tokie: atrodyti gražiau, jauniau ir kad niekas nesuprastų, kad kažkas buvo daryta. Chirurgė įsitikinusi – tai nelengva užduotis, patikrinanti specialisto profesionalumą.

Prakaitavimą galima įveikti specialiomis injekcijomis

Labai dažnai vyrus į grožio klinikas atveda padidėjusio nuolatinio, varginančio ir gausaus pažastų, kojų, delnų prakaitavimo problema. Gydytoja sako, kad pirmiausia nustatoma padidėjusio prakaitavimo priežastis. Jei tai ne kokios nors ligos, o funkcinė priežastis, ją galima įveikti botulino toksino injekcijomis. Jos ženkliai sustabdo ar net visai panaikina prakaitavimą pusmečiui ir net ilgiau.

„Botulino toksino injekcijos nėra rizikingos. Alerginių reakcijų pasitaiko labai retai. Labai mažam skaičiui pacientų, vos 2–3 procentams, botulino toksino injekcijos yra neveiksmingos. Tokiais atvejais tenka ieškoti kitokių prakaitavimo mažinimo būdų“, – pasakoja gydytoja.

Raumeningos rankos ir seksuali smakro linija – nebūtinai duota gamtos

Specialiais implantais padidinta krūtinė ar patobulinti sėdmenys – tai įprastai moterims priskiriamos plastinės operacijos. Tačiau pagerinti išvaizdą implantais nevengia ir vyrai, nors viešumoje tokios žinios – retenybė. Vyrai nelinkę atvirauti, kad blauzdų, rankų ar sėdmenų formą pakoregavo silikonu.

Gydytoja J. Romanova-Paškevič sako, kad silikoniniais implantais vyrai ne tik paryškina bicepsus, bet ir veido bruožus – apatinį žandikaulį, skruostus. Tiesa, silikonas implantuojamas ne tik dėl grožio. Tokie implantai pagerina gyvenimo kokybę žmonėms, kurių raumenys sunykę dėl ligų ar patirtų traumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?