Ligoniai tokios paslaugos dar nematė: tiesiai iš lovos veža, kur širdis geidžia – net prie jūros ar į bažnyčią Atskleidė, kiek kainuoja toks malonumas

Privatūs vėžėjai skuba į pagalbą ligoniams, neįgaliesiems, vienišiems žmonėms. Už tam tikrą mokestį juos gali nuvežti į ligoninę ir atgal, namus, kitas gydymo įstaigas ir net į bažnyčią ar prie jūros.

Greitoji medicinos pagalba.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro nuotr.
slauga<br>T.Bauro nuotr.
slauga<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 6:07 AM

Garbaus amžiaus moteris iiš slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės išvežama į kitą ligoninę Panevėžio rajone. Atstumas nedidelis – vos šešiolika kilometrų. Jeigu vežėjai apsisuks per valandą, artimieji už paslaugą mokės dvidešimt penkis eurus. Jeigu reikėtų ligonį užnešti į daugiabutį, paslauga šiek tiek brangtų.

Kai kurie žmonės, slaugos ligoninėje lankantys artimuosius sakė pirmą kartą girdintys, kad tokia paslauga teikiama.

„Šiandien guldžiau savo tėtį, kuriam yra 90 metų. Naudojausi komerciniu greitosios pagalbos pasiūlymu, mokėjau beveik 50 eurų“, – pasakoja panevėžietė.

Verslininkai anksčiau vežiodavo pensijas ir pašalpas, bet paslaugas perėmus Lietuvos paštui nutarė persikvalifikuoti. Nuo žmonių poreikių per toli neatsitraukė. Jie įsigijo panašų automobolį, panašų į greitosios pagalbos, tik be specialios įrangos ir prietaisų. Automobilio viduje – vežimėlis neįgaliesiems, lova-vežimėlis, neštuvai.

„Turime ne tik vežimo paslaugą, bet ir užnešimo, nunešimo nuo lovos iki lovos. Papildome greitąją medicinos pagalbą. Manau, tai ką siūlome, yra aktualu“, – sako „Victum“ vadovas Vygantas Stradomskis.

Panevėžio greitosios pagalbos stoties vadovė sako, kad jie taip pat mokamai perveža ligonius. Ši paslauga paklausesnė prieš šventes, kai artimieji pasiima ligonius į namus, ypač daug pervežė per pandemiją.

Panevėžio rajono poliklinika turi tik du greitosios pagalbos automobilius ir komercinių paslaugų neteikia, nes negali palikti be medikų. Slaugos ligoninės atstovai sako, kad tokios paslaugos seniai laukė. Norėdami parsivežti ligonį artimieji nerimaudavo, klausinėdavo medikų, kur rasti transportą. Pasak medikų, privatūs vežėjai yra supratingi ir paslaugūs.

„Pačiai teko matyti ne kartą, kai ateina, pakviečia pacientą, paklausia, ar jūs matote, ar jūs girdite, atsisėskime į tą kėdę. Viską pasako, kaip reikia pacientui elgtis“, – teigia medicinos psichologė Audronė Gaigalienė.

Medikai sako, kad ligonių pervežimas tik sunkės, nes optimizuojant sveikatos įstaigas, rajonuose medikų mažės, o gyventojams reikės pasiekti ligonines ir poliklinikas.

Privačius vežėjus Panevėžyje galima issikviesti per šventes ir savaitgaliais, tik reikia skambinti bent prieš dieną ar kelias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.