Dėl COVID-19 situacijos Lietuvoje – NVSC įspėjimas: ragina skiepytis ir revakcinuotis

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad sergamumas COVID-19 liga Lietuvoje didėja. Statistikos departamento duomenimis, praėjusią savaitę Lietuvoje registruota vidutiniškai po 400 naujų susirgimų COVID-19 per dieną.

koronavirusas,skiepai, vakcinacija,greitieji testai,covid-19,vakcinos<br>R.Danisevičiaus nuotr.
koronavirusas,skiepai, vakcinacija,greitieji testai,covid-19,vakcinos<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 5:11 PM, atnaujinta Jul 4, 2022, 5:27 PM

NVSC specialistai ragina sekti specialistų skelbiamas rekomendacijas, įsiklausyti į medikų nuomonę ir priimti tinkamą sprendimą dėl skiepijimosi: tie, kurie dar nėra pasiskiepiję – pradėtų skiepijimo kursą, jau turintys skiepus pagal pirminę skiepijimo schemą – pasiskiepytų sustiprinančiąja doze.

Primename, kad šiuo metu visi gyventojai nuo 5 metų gali skiepytis pagal pirminę skiepijimo schemą, o 12 metų ir vyresni gali gauti sustiprinančiąją vakcinos dozę. Dėl skiepijimo reikia kreiptis ir konsultuotis su savo šeimos gydytoju.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad jau mėnuo kaip yra sudaryta galimybė pasiskiepyti ketvirtąja COVID-19 vakcinos doze lėtinėmis imunitetą silpninančiomis ligomis sergantiems pilnamečiams asmenims arba kurių imuninės sistemos funkcija yra sunkiai sutrikusi dėl kitų priežasčių, taip pat asmenims, kuriems taikomas gydymas imuninę sistemą slopinančiais vaistais. NVSC ragina suskubti ir skiepų neatidėlioti, juolab, kad sergamumas COVID-19 liga, auga.

„Matydami COVID-19 sergamumo statistiką, ruoštis turime jau dabar. Kasdien stebime susirgimo koronaviruso infekcija skaičius ir matome, kad užsikrėtimų skaičius per 14 dienų jau siekia 149,7 atvejo 100 000 gyventojų, tad ruoštis turime nedelsiant.

Skaičiai tikrai nemaži, todėl džiaugiuosi, kurie supranta skiepų naudą ir raginu gyventojus būti sąmoningais, pasinaudoti galimybe bei neatidėlioti savo planų pasiskiepyti“, – pažymi NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja, laikinai vykdanti direktoriaus funkcijas, Giedrė Aleksienė.

G. Aleksienė taip pat primena, kad ir toliau rekomenduojama laikytis bendrųjų COVID-19 ligos prevencijos priemonių:

  • pajutus simptomus nesilankyti viešose vietose,
  • dėvėti medicinines kaukes uždarose viešose vietose, viešajame transporte, ypač rytinio ir vakarinio žmonių susibūrimo piko metu,
  • uždarose patalpose laikytis saugaus atstumo (2 m),
  • dažnai plauti rankas,
  • vėdinti patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.