Paaiškėjo, kam beždžionių raupai pavojingiausi: PSO sudarė tipinį sergančio paciento profilį Liga fiksuota jau 60 valstybių

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), remdamasi statistiniais duomenimis, sudarė tipinį beždžionių raupais sergančių pacientų profilį. PSO ketvirtadienį Ženevoje pranešė, kad tai daugiausiai jaunesni nei 40 metų vyrai, gyvenantys Europoje ir turintys lytinių santykių su kitais vyrais. Dabartinio protrūkio labiausiai paveiktos šalys yra Vokietija, Didžioji Britanija ir Ispanija – čia registruota po daugiau kaip 1 000 susirgimų.

Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 5:38 PM

Iš 6 027 pasaulyje registruotų beždžionių raupų atvejų 81,6 proc. tenka Europai. Tai labiausiai dabartinio ligos protrūkio paveiktas pasaulio regionas. Beždžionių raupai, kurie paprastai pasireiškia Centrinės ir Vakarų Afrikos šalyse, nuo gegužės plinta ir kitose Žemės dalyse. Iki šiol liga, PSO duomenimis, registruota maždaug 60 valstybių.

Birželio 23 dieną PSO ekspertai svarstė, ar dėl beždžionių raupų skelbti tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai situaciją, tačiau prieita prie išvados, kad ši riba dar nepasiekta.

Tarp tipiškų ligos simptomų yra karščiavimas, padidėję limfmazgiai ir bėrimas. Liga perduodama artimo fizinio kontakto metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje