Tragedija Kaune: perėjoje sukniubusio vyro mirtį medikai stebėjo tik iš tolo Nedrįso prieiti dėl agresyvių šunų

Sekmadienio vakarą prie Kauno pilies – neeilinė gelbėjimo operacija. Sukniubusį vyrą saugojo du agresyvūs šunys, prisiartinti negalėjo nei medikai, nei policijos pareigūnai. Kiek vėliau pranešta, kad vyrui konstatuota mirtis.

Perėjoje prie Kauno pilies susmukęs vyras mirė.<br>Skaitytojo nuotr.
Perėjoje prie Kauno pilies susmukęs vyras mirė.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 10:42 AM, atnaujinta Jul 18, 2022, 11:31 AM

„Žmogus be sąmonės. Kauno pilies perėja. Atvykę medikai nieko nedaro, sėdi automobiliuose. Policija nesiartina, niekas nebando išgelbėti žmogaus“, – sekmadienį apie 18 val. 43 min. pranešė skaitytojas.

Kauniečio teigimu, greta perėjos dviračiu važiavusį ir parvirtusį žmogų saugo du šunys.

„Šie šunys, matyt, yra šio žmogaus. Atvykę medikai jau 20 minučių nieko nedaro, policijos pareigūnai taip pat. Kaip tokie žmonės dirba tokius darbus ir saugo mus? Jau pradedu suvokti, jog atsitikus nelaimei iš spec. tarnybų pagalbos niekada nesulauksi“, – komentavo nelaimės liudininkas.

„Pareigūnai tiesiog neleidžia žmonėms arti eiti. Patys bijo šunų. Absurdas…“, – stebėjosi vyras.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) budinti pareigūnė, pranešimą apie netoli A. Jakšto gatvės galimai be sąmonės gulintį vyrą Kauno policija gavo 18 val. 27 min. Pranešime nurodyta, kad vyrą saugo agresyvus šuo.

Tuo metu Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties budinčios medikės teigimu, pagalba vyrui suteikti neleido jo augintiniai.

„Šunys neleidžia prieiti prie vyro ir mes ilgai ir nuobodžiai aiškinamės situaciją. Kadangi Kauno savivaldybė nesudarė sutarties su „Nuaru“ (gyvūnų prieglauda – aut. past.), neaišku, kas turi paimti šunis. Brigada negali rizikuoti savo sveikata, negali prieiti ir prie vyro“, – teigė medikė.

Ji čia pat metė akmenį ir į Kauno miesto savivaldybės daržą. „Mes vargstam. Kauno miestas turėtų susitvarkyti. Seniau sutartis buvo sudaryta su „Nuaru“ ir kas liečia gyvūnus, mes neturėdavome problemų. Dabar iškilo problema, mums padėti „Nuaras“ negali. Mes nežinome, ar vyrui reikalinga skubi pagalba, ar reikalingos reanimacinės priemonės. Dabar tiesiog laukiame“, – komentavo medikė.

Kaip nurodoma savivaldybės puslapyje, nuo šiol bešeimininkių ir bepriežiūių gyvūnų augintinių gaudymo, paėmimo iš gyventojų paslaugas Kauno mieste teikia VšĮ „Mindraja“.

Kaip vėliau naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė netoli nelaimės esantys kauniečiai, šunys laksto aplink, o žmogus be gyvybės ženklų. „Žmogų jau uždengė, mirė“, – informavo kaunietis.

Šią informaciją apie 19 val. 42 min. naujienų portalui patvirtino ir Kauno apskr. VPK – vyrui konstatuota mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.