Dar viename žemyne pranešta apie pirmąją mirtį nuo beždžionių raupų

Indija pirmadienį patvirtino apie pirmąją mirtį nuo beždžionių raupų šalyje. Tai jaunuolis iš pietinės Keralos valstijos. Skaičiuojama, kad tai jau ketvirtas mirties atvejis nuo beždžionių raupų už Afrikos ribų.

Beždžionių raupai<br>123rf nuotr.
Beždžionių raupai<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 5:02 PM, atnaujinta Aug 1, 2022, 5:06 PM

Praėjusios savaitės pabaigoje apie pirmąsias dvi mirtis pranešė Ispanija, beždžionių raupai žmogaus gyvybės taip pat pareikalavo Brazilijoje. Taig, mirtis Indijoje – pirmasis toks atvejis Azijoje. Pasaulio sveikatos organizacija liepos 23 d. beždžionių raupų protrūkį pripažino tarptautinio masto ekstremaliąja visuomenės sveikatos situacija.

Kaip pranešama, 22-ejų indas mirė šeštadienį, izoliuotas 21 asmuo, turėjęs kontaktą su užsikrėtusiuoju.

„Asmuo pasiekė Keralą liepos 21 d., tačiau ligoninėje apsilankė tik liepos 26 d., kai pasireiškė nuovargis ir karščiavimas“, – sakė Keralos valstijos ministras K. Rajanas bei pridūrė, kad nėra jokios priežasties panikuoti, nes nė vienam iš pirminių kontaktų nepasireiškė ligos simptomai.

Keralos sveikatos ministrė Veena George sekmadienį teigė, kad vyro šeima informavo valdžios institucijas, jog mirusiajam liga nustatyta dar prieš grįžtant į Indiją, teigiamas testas gautas Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Indijos federalinė sveikatos ministerija nekomentavo mirties, išskyrus tai, kad vyriausybė sudarė aukšto rango pareigūnų darbo grupę, kuri stebės beždžionių raupų atvejus šalyje.

PSO pranešė, kad praėjusio mėnesio pabaigoje 78 šalys informavo apie daugiau nei 18 tūkst. beždžionių raupų atvejų, kurių dauguma yra Europoje.

Beždžionių raupų virusas sukelia ligą, kurios simptomai yra ne tokie sunkūs nei raupų. Infekcija dažniausiai pasireiškia centrinėje ir vakarų Afrikoje. Liga perduodama iš gyvūnų žmonėms.

Virusas gali būti perduotas per odos pažeidimus, artimo kontakto būdu, per užkrėstus rūbus arba rankšluosčius.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.