A. Dulkys Prahoje su ES ministrais aptars pasiruošimą COVID-19 valdymui

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys rugsėjo 6–7 dienomis lankosi Prahoje (Čekija), kur dalyvaus Europos Sąjungos (ES) sveikatos ministrų susitikime. Susitikimo metu bus aptartas pasiruošimas COVID-19 valdymui, suplanuoti dvišaliai susitikimai.

Arūnas Dulkys<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sveikatos apsaugos ministerija

2022-09-06 10:13

Prahoje vykstančio susitikimo metu ES sveikatos ministrai aptars pasiruošimą COVID-19 valdymui rudens-žiemos sezonu, susitiks su vakcinų gamintojais, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Tarp kitų aptariamųjų klausimų – kovos su vėžiu ir retomis ligomis planai, taip pat vaistų prieinamumo situacijos aptarimas.

Renginio metu numatytas bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos sveikatos ministrų susitikimas. Ministrai pasidalins patirtimi, kaip yra pasiruošta Covid-19 plitimo sustabdymui ir vakcinacijai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Taip pat bus aptartos galimybės bendradarbiauti, rengiant mokymus ir dalinantis sveikatos apsaugos infrastruktūra, iškilus ekstremalioms aplinkybėms. Bus paliestas pacientų iš Ukrainos gydymas.

Prahoje taip pat numatytas A. Dulkio dvišalis susitikimas su Norvegijos sveikatos apsaugos ministre Ingvild Kjerkol. Ministrai aptars pagalbos Ukrainai bei Europos sveikatos sąjungos klausimus.

Ministras savo vizitą Čekijoje baigs rugsėjo 7 d. vakare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?