Lietuvoje reabilitacija bus teikiama dar 67 kariams iš Ukrainos

Dėl sužeidimų karo lauke Lietuvoje bus gydomi dar 67 kovotojai iš Ukrainos – jiems bus teikiamos medicininės reabilitacijos paslaugos aštuoniose gydymo įstaigose visoje Lietuvoje, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Dėl sužeidimų karo lauke Lietuvoje bus gydomi dar 67 kovotojai iš Ukrainos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl sužeidimų karo lauke Lietuvoje bus gydomi dar 67 kovotojai iš Ukrainos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 2:02 PM

Tai – kariškiai ir teisėsaugos pareigūnai, kartu su ginkluotosiomis pajėgomis išvien kovoję mūšio lauke.

„Jau teko girdėti daug teigiamų atsiliepimų iš Ukrainos laisvės gynėjų apie Lietuvoje teikiamą šiuolaikinį medicininį reabilitacinį gydymą. Esu dėkingas reabilitacijos įstaigų personalui ne tik už profesionalumą, suteikiant reabilitacijos paslaugas Ukrainos kovotojams, bet ir už parodytą svetingumą bei dėmesį tiek fizinei, tiek emocinei pacientų sveikatai“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Karo akistatoje visi darome tai, ką galime geriausiai su atsakomybe ir viltimi, – tai mūsų visų kelias iki pergalės prieš tironiją“, – teigė ministras.

Anot ministerijos, pirmasis kovotojas reabilitacijai į Lietuvą atvežtas dar liepos pradžioje, vėliau – dar 53. Šiuo metu dauguma iš jų reabilitaciją sėkmingai baigė.

Dalies iš 67 kovotojų reabilitaciją Lietuvos medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas teikiančiose įstaigose inicijavo Vidaus reikalų ministerija.

„Lankantis Kyjive savo akimis pamatėme Rusijos vykdomus karo nusikaltimus Ukrainoje ir iš pirmų lūpų išgirdome, kokios pagalbos reikia labiausiai. Sutarėme, jog priimsime sužeistus Ukrainos karius ir teisėsaugos pareigūnus reabilitacijai – šiandien ir toliau įgyvendiname savo pažadą“, – teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Atvykusieji pacientai atsigauna po traumų, patirtų sprogimų metu, galvos smegenų sužalojimų, šautinių žaizdų, stuburo pažeidimų.

Jiems taikomos antrinio ir tretinio lygio stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugos, skirtos ilgalaikių kompensuojamųjų biopsichosocialinių funkcijų sutrikimų turintiems pacientams.

Vidutinė medicininės reabilitacijos trukmė – 24 dienos.

Kovotojų perėmimą iš Ukrainos organizuoja ir koordinuoja SAM tarpinstitucinė darbo grupė kartu su Ekstremalių sveikatai situacijų centru. Ukrainos kovotojų pervežimu į Lietuvą rūpinasi Susisiekimo ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.