A. Dulkys: du trečdaliai COVID-19 problemų susijusios su žmonėmis, kurie nepasiskiepijo

COVID-19 pandemija, žvelgiant mediciniu požiūriu, yra įveikta, nes šalis apsirūpinosi vakcinomis, ligoninėse gydoma mažiau pacientų, tačiau du trečdaliai sunkių ligonių ir mirštančiųjų – žmonės, kurie apskritai nesiskiepijo nuo koronaviruso, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Arūnas Dulkys<br>SAM nuotr.
Arūnas Dulkys<br>SAM nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 12:10 PM, atnaujinta Sep 23, 2022, 12:41 PM

„Iš medicininio požiūrio pandemija yra įveikta. Turime testavimo programas, esame pilnai apsirūpinę vakcinomis, mokslas yra atsakęs į visus mums rūpimus klausimus“, – penktadienį sakė A.Dulkys.

„Vienintelė problema, jei ir turime krūvį ligoninėse, tai žiūrėdami į mirčių struktūrą matome, kad du trečdaliai problemų yra susijusios su žmonėmis, kurie apskritai nepasiskiepijo“, – pridūrė ministras.

Jis atkreipė dėmesį, kad Europos Sąjungos šalims nebereikia priiminėti politinių sprendimų, susijusių su COVID-19 infekcijos valdymu, karantinas nėra diskusijų objektas.

Tai, pasak ministro, lemia sumažėjusi pandemijos našta, kurią amortizuoti tenka ligoninėms.

„Jei pažvelgtume į tą pačią dieną prieš metus, pamatytume, kad dabar turime 20–30 proc. daugiau ligos atvejų, tačiau gydymo įstaigose yra penkis kartus mažiau pacientų, reanimacijoje, intensyvioje terapijoje – 10 kartų mažiau pacientų, vidutiniai mirčių skaičiai 10 ir daugiau kartų mažesni“, – patikino A.Dulkys.

Ministro teigimu, atėjo laikas, kai reikia spręsti ilgalaikes COVID-19 pandemijos pasekmes – su pokovidiniu sindromu susijusius nusiskundimus ir išaugusias psichinės sveikatos problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.